Recensie: Jimmy Dale Richardson – ’58 Buick

 

Jimmy Dale Richardson 58 Buick She's Wild

Jimmy Dale Richardson – ’58 Buick
Format: Single / Label: Fun Guy Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

In de jaren ‘80 zorgden acts als the Stray Cats en Robert Gordon voor een opleving van het ouderwetse, opwindende rockabilly geluid. En als er één hedendaagse artiest is, die nogmaals voor zo’n opleving kan zorgen is het de Amerikaanse zanger, gitarist en pianist Jimmy Dale Richardson wel.

Hij debuteerde in 2016 met het album ‘Heartaches And Honky Tonks’ en won in 2019 de Best Rockabilly Male Award tijdens de Ameripolitan Awards in Memphis.

Op zijn nieuwe single ‘58 Buick wordt Jimmy bijgestaan door de band van Reverend Horton Heat, die bestaat uit Jim Heath (gitaar), Jimbo Wallace (bas) en Arjuna Contreras (drums).

De A-kant van de single, ‘58 Buick, opent met de wild pompende, Jerry Lee Lewis-achtige piano van Jimmy waarna een stuwend rockabilly nummer opent met een venijnig priemende gitaar en Jimmie’s felle bijtende zang. Een heerlijk opwindend rockabilly nummer.

De B-kant, She’s Wild, is zo mogelijk nog wilder en energieker, voorzien van een rauw garagepunk-achtig geluid en bijtend vlammend gitaarwerk.

Rockabilly zoals het bedoeld is. Rauw, opwindend en wild!