Recensie: Jimmie Bratcher – I’m Hungry

 

Jimmie Bratcher - I’m Hungry

Jimmie Bratcher – I’m Hungry
Format: CD / Label: Ain’t Skeert Tunes Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Zanger-gitarist Jimmie Bratcher (The Rev) uit Kansas City is een echte smulpaap! Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat hij, samen met zijn vrouw Sherri, een kookboek samenstelde met 200 Soul Food (Afro-Amerikaanse gerechten).

Zijn alweer twaalfde album ‘I’m Hungry’ is de muzikale aanvulling op dat boek en het zal je niet verbazen dat eten een grote rol op dit album speelt.

Jimmie wordt in zijn muzikale keuken bijgestaan door John Selle (piano), Craig Kew (bas), Terry Hancock (drums), Aaron Mayfield (keyboards), Joe Selle (drums), Larry Van Loon (keyboards), Eric Stark (keyboards) en Brandon Draper (drums).

De stevig rockende boogie I Love Her Name is een eerbetoon aan een kokkin met de naam “Food” (als ik het goed versta…). Een nummer met de wild rockende piano van John Selle en de hard bijtende gitaar van Jimmie.

Mama Won’t Fry No Chicken gaat over het feit dat Jimmie, op doktersadvies, geen vet eten meer mag. Tot zijn grote verdriet overigens wat goed te horen is via zijn smartelijk jankende gitaar. Bacon is On My Mind is broeierig en traag pompend. Je kan Jimmie haast horen kwijlen via zijn schroeiende gitaar.

Baby, I Like What You’re Cooking is een jazzy, zacht schuifelende ballad met romig gitaarspel en Jimmie als crooner.

Government Cheese is een funky cover van het Keb’ Mo’ nummer en ook Grits Ain’t Groceries is een cover en wel van het Little Milton nummer. In Jimmie’s versie klinkt dit nummer venijnig rockend.

In Where You Gonna Stop neemt Jimmie je mee op een culinaire excursie langs de BBQ joints in Kansas. Zijn bijtende gitaarspel stookt het vuurtje daarbij behoorlijk op. In zowel Chicken Tastes The Same als Green Bananas – Remix is een funky New Orleans geluid aanwezig.

Het losjes groovend, instrumentale, Happy sluit het album op een haast Southern Rock wijze af.

Het is een tijdje terug, dat ik zo genoten heb van een muzikaal kookboek.

Ik zou zeggen, vier Michelin sterren voor dit album!

Tracklist:
01. I Love Her Name
02. Mama Won’t Fry No Chicken
03. Bacon Is On My Mind
04. Baby, I Like What You’re Cooking
05. Government Cheese
06. Where You Gonna Stop
07. Greasy
08. Chicken Tastes The Same
09. Green Bananas – Remix
10. Grits Ain’t Groceries
11. Bologna Sandwich Man
12. Happy

Website: Jimmie Bratcher