Een lekker relaxed gitaaralbum

 

Jeremy Spencer - Boundless

Jeremy Spencer – Boundless
Format: Download & Stream Only / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Tom Wouters

Tot de hoogtepunten van de vroege Fleetwood Mac behoorde de muziek die de band in de line-up met drie gitaristen maakte en die resulteerde in prachtige songs als Albatross, Man Of The World en Oh Well. Net als met zijn twee companen (Peter Green en Danny Kirwan) liep het niet helemaal goed af met Jeremy Spencer.

Terwijl Peter Green in 1970 als eerste afhaakte (“Peter should never have taken acid. He was charming, amusing and just a wonderful person, but off he went and never came back”, vertelde Mick Fleetwood later), volgt Spencer in februari 1971 Green’s voorbeeld als hij zich aansluit bij een religieuze sekte, de Children of God, tegenwoordig bekend als de Family International, waarbij hij nog steeds is aangesloten.

Toch is Jeremy Spencer altijd muziek blijven maken en dat heeft dit jaar geresulteerd in het album Boundless. Bij de eerste tonen herken je meteen de Albatross-sound van Fleetwood Mac met die heldere slidesound van de vroegere Elmore James-adept Spencer. Maar de blues heeft Jeremy Spencer allang niet meer, gelukkig als hij schijnt te zijn in de schoot van de Family International.

‘Boundless’ is een album gevuld met relaxte folk-achtige, instrumentale gitaarsongs, waarin Jeremy Spencer bewijst nog altijd een uitmuntende gitarist te zijn. De blues is nooit echt ver weg en te horen in songs als Harpin’ It On, Engraved en Facing The Music.

Wat dat aangaat is het met Jeremy Spencer een stuk beter afgelopen als met Green (gestorven in 2020) en Kirwan (gestorven in 2018, na een leven vol psychische problemen en verslavingen).

‘Boundless’ is een lekker relaxed gitaaralbum geworden.  

Tracklist:
01. Over the Moon
02. Elusive Fragrance
03. Give Me a Reason
04. Fair Warning
05. Harpin’ On It
06. Engraved
07. Where She is Wanted
08. the Music
09. Marlin Blue
10. Love Beyond the Edge
11. Boundless

Website: Jeremy Spencer