Recensie: Jay Jesse Johnson – Man On A Mission

 

Jay Jesse Johnson - Man On A Mission

Jay Jesse Johnson – Man On A Mission
Format: CD – Digital / Label: Grooveyard Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

De missie van zanger-gitarist Jay Jesse Johnson uit Indiana is het spelen van snoeiharde bluesrock. Zoveel wordt mij al gauw duidelijk na het beluisteren van zijn zevende soloalbum ‘Man On A Mission’.

In het verleden was Jay Jesse te vinden in bands als Cryer, Arc Angel en Deadringer en hij nam o.a. soloalbums op voor Mike Varney’s Shrapnel label.

Zijn nieuwe album hoort absoluut thuis in de platen/CD kast van elke bluesrockliefhebber.

Het album is hoofdzakelijk gevuld met vlammende bluesrock.Het album opent met Jay Jesse’s vlammende gitaarlicks in Got To Burn, met een majestueus intro, dat daarna zwaar pompend verder gaat op een Z.Z. Top-achtige wijze met Jay Jesse’s venijnige gitaar in de hoofdrol.

“You got to burn if you wanna shine” is Jay Jesse’s motto en hij doet beide! Livin’ On Rock ‘n’ Roll is een hoekig pompende rocker met een funky geluid en Jay Jesse’s furieus vlammende gitaar. Man On A Mission is een “no bullshit” rocker, die ongenadig rauw pompt.

In Good As Gone duikt het Z.Z. Top geluid opnieuw op in een broeierige funky groover met Jay Jesse’s schurende (slide) gitaar. No Disguise is een bluesrock ballad waarin Jay Jesse’s zang aan die van Huey Lewis doet denken.

Whatever You Want klinkt funky a la the Jeff Healey Band en ook One Day At A Time is funky met een bluesy slidegitaar intro. Jay Jesse bijt snoeihard door het loom groovende Tearin’ Down The Walls heen en Rock The Blues is een sompig voortploegend bluesrock nummer met een haast “School’s Out” (Alice Cooper) begin.

Jay Jesse sluit zijn album stemmig af met het instrumentale Beyond The Horizon.

Jay Jesse Johnson levert een absolute aanrader op bluesrock gebied af!

Tracks:
01. Got To Burn
02. Livin’ On Rock ‘N’ Roll
03. Man On A Mission
04. Good As Gone
05. No Disguise
06. Whatever You Want
07. One Day At A Time
08. Tearin’ Down The Walls
09. Rock The Blues
10. Beyond The Horizon

Website: http://jayjessejohnson.com/