+Jay Gordon And Blues Venom - Slide Rules

Jay Gordon`s  Blues Venom – Slide Rules!
Format: CD / Label: Shuttle Music
Release: 2019

Tekst: Martin van der Velde

Jay Gordon wordt in de buurt van Charlotte, North Caroline geboren maar verhuist al snel naar Chicago, Illinois alwaar hij zijn jeugd doorbrengt. Tegenwoordig is Los Angeles, California zijn uitvalsbasis. Zijn oma, die piano en orgel speelt omringt hem, in zijn kinderjaren al met de klanken van jazz en blues. Al op jonge leeftijd bespeelt hij al allerlei instrumenten om zich vervolgens rond zijn veertiende op het gitaarspel te focussen.
Nog in zijn tienerjaren speelt Jay in een aantal cover bands. Wanneer hij Albert Collins ontmoet wordt Jay Gordon volledig op het spoor van de blues gezet. Ondertussen heeft deze doorgewinterde stevige bluesperformer al vijftien albums op zijn naam staan en heeft hij een trits aan onderscheidingen in de wacht mogen slepen.
Hij maakte zijn opwachting op het Crossroads Guitar Festival, waar hij het podium deelde met iconen als Eric Clapton, B.B. King, Jeff Beck en Carlos Santana. Hij opende voor shows van Johnny Winter, Eric Clapton, ZZ Top, Lynyrd Skynyrd, Paul Roger and Bad Compagny, BB King, Def Leopard, Buddy Guy en Albert Collins.
Jay Gordon heeft niet de intentie om vernieuwend te zijn, nee deze bluesrocker deinst er niet voor terug om de klanken van Johnny Winter, Stevie Ray Vaughn en Jimi Hendrix uit zijn gitaar te persen, maar dan wel met een geheel eigen twist.

Op het zojuist verschenen ‘Slide Rules!’ ligt er, zoals de titel al doet vermoeden een hoofdrol voor de slide en dat is Jay Gordon wel toevertrouwd. Stevige blues en bluesrock typeert het album. Jay Gordons stevige stem sluit daar naadloos op aan.
Dit is wat je noemt spierballen blues en daar is zeker een publiek voor te vinden. Zinderende solo’s, beukende drums en grommende bassen denderen de speaker uit. Slechts op Travelin Riverside Blues wordt de elektrische gitaar ingeruild voor een akoestisch exemplaar en zet Jay met virtuoos spel een ‘rustpuntje’ neer.
Met Slide Rules positioneert Jay Gordon zich in het rijtje Eric Sardinas, George Thorogood en de slidemaster van down under Dave Hole. Stevige kost dus.

01. Dripping Blues
02. Pain
03. Lost In Time
04. Lucky 13
05. Dockery’s Plantation
06. Stranger Blues
07. VooDoo Boogie
08. El Diablos Blues
09. Travelin riverside Blues
10.Pure Grain Alcohol
11. Sixstring Outlaw
12. Sweetheart Blues
13. Train Train

Website: Jay Gordon`s Blues Venom