Recensie: Ismo Haavisto, Andres Roots & Matias Partanen – Tribute To Elmore

 

Ismo Haavisto, Andres Roots & Matias Partanen - Tribute To Elmore

Ismo Haavisto, Andres Roots & Matias Partanen – Tribute To Elmore
Format: EP / Label: Roots Art Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Blues legende Elmore James zou in 2018 honderd jaar geworden zijn en zijn invloed op de hedendaagse bluesmuziek blijft onverminderd groot.

Ter gelegenheid van zijn honderdste verjaardag traden de Finse Ismo Haavisto (zang, gitaar, harmonica), Matias Partanen (drums) en de Est Andres Roots (gitaar) op op het Augustibluus Festival in Haapsalu, Estland.

De opnames van dat concert zijn nu op deze EP verkrijgbaar en zijn uitgebracht om het gemis aan liveoptredens enigszins te verzachten.

Wat uit deze EP blijkt is dat dit een vlammend optreden is geweest waarin het Elmore James alle eer werd aangedaan. Dus rauwe boogie met ziedend slidegitaar spel.

Geopend wordt met de klassieker Dust My Broom, die uitgevoerd wordt zoals het hoort. Met rauw zwiepend slidegitaarspel en rauwe doorleefde zang. Ik heb de bas trouwens op deze hele EP geen seconde gemist!

Het instrumentale Hawaiian Boogie spettert vervolgens uit de speakers met gemeen bijtende slidegitaarspel van Andres Roots.

One Way Out is daarna een rauwe deinende blues met pompend harmonicaspel van Ismo Haavisto.

Look On Yonder Wall pompt stug door met schurende rauwe gitaarriffs en de gierende harmonica van Ismo.

Natuurlijk mag de klassieker Shake Your Moneymaker niet ontbreken. En deze vlammende boogie wordt uit volle borst meegezongen door het publiek.

Deze EP laat op een prima rauwe wijze het Elmore James geluid horen. Boogie chillun!!!

Website:

Andres Roots
Ismo Haavisto
Matias Partanen