Recensie: Heavy Feather – Mountain Of Sugar

 

Heavy Feather - Mountain Of

Heavy Feather – Mountain Of Sugar
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: The Sign Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Prima Classic Rock

De Zweedse band Heavy Feather verraste in 2019 met haar debuutalbum ‘Débris & Rubble’. Een album waarop de liefde voor 60’s en 70’s rock duidelijk te horen was. En ook op de opvolger ‘Mountain Of Sugar’ is dat het geval.

Zo kom je op dit album onder andere invloeden als Jefferson Airplane, Led Zeppelin en Humble Pie tegen maar ook het geluid van Beth Hart en zelfs Franz Ferdinand!

De band uit Stockholm bestaat uit Lisa Lystam (zang), Matte Gustafsson (gitaar), Ola Göransson (drums) en Morgan Korsmoe (bas).

30 Days opent het album op een prima groovende wijze. De zang van Lisa Lystam klinkt hier als een mix van de galmende Grace Slick met de rauwe Beth Hart in een nummer waarin het geluid van Humble Pie opduikt en met een onverwachte Hendrix draai.

Vervolgens is Bright In My Mind een donker dreunend nummer, gevolgd door het rauwe en ingenieus riffende Love Will Come Easy met een Led Zeppelin-achtige intensiteit, snijdend gitaarwerk en rauwe zang van Lisa.

Mountain Of Sugar klinkt verrassend genoeg hoekig rockend a la Franz Ferdinand’s Take Me Out maar dan stukken harder en rauwer. Een overweldigend nummer. Heavy Feather klinkt in Too Many Times behoorlijk funky met een bluesy snijdende slidegitaar in de hoofdrol.

Door de duozang klinkt Sometimes I Feel als een nummer van Jefferson Airplane of Vinegar Joe. De psychedelica komt ook een aantal keren om de hoek kijken. Zoals in  de dromerige ballad Let It Shine en in de pompende bluesrocker Lovely Lovely Lovely. Lisa Lystam’s zang in Rubble & Débris kan zich moeiteloos meten met de zang van Ann Wilson (Heart).

Heavy Feather sluit het album geheel in Classic Rock stijl af met de ballad Asking In Need, die in het begin even aan Family’s The Witches Promise doet denken en daarna Jefferson Airplane achtig verder gaat.

Het tweede album van Heavy Feather overtuigt net zoveel als hun debuut album.

Tracklist:
01. 30 Days
02. Bright In My Mind
03. Love Will Come Easy
04. Mountain Of Sugar
05. Too Many Times
06. Let It Shine
07. Come We Can Go
08. Sometimes I Feel
09. Lovely Lovely Lovely
10. Rubble & Débris
11. Asking In Need

Website: https://www.facebook.com/HeavyFeatherRock