Head Honchos – Blues Alliance
Format: CD – Digital / Label: Grooveyard Records
Release: 2020    

Tekst: Peter Marinus

Vader en zoon Calipari vechten hun meningsverschillen op een heerlijke manier uit. Op een spijkerharde bluesrock manier! Rocco Calipari Sr. (gitaar, zang) en Rocco Calipari Jr. (gitaar, zang) uit Indiana vormen samen met Mike Boyle (bas) en Will Wyatt (drums) de band Head Honchos.

Pa zat voorheen in de band Willie & the White Boys en speelde samen met o.a. Bo Diddley en Carl Weathersby terwijl zoonlief ook in Willie & the White Boys zat en daarnaast te vinden was bij Carl Verheyen en Scott Henderson.

Head Honchos komt nu met een album op de proppen, dat nu al als één van de hoogtepunten van het bluesrock jaar geldt. Een album vol spijkerharde funky bluesrock waarop vader en zoon menig duel uitvechten op de gitaar maar ook gezamenlijk de meest mooie gitaarpartijen produceren.

Het gaat direct al stevig pompend los met Stuck Between The Middle. Een onstuimige bluesrocker met venijnig gitaarwerk en lekker gruizige zang.
Schurende gitaren zetten daarna het vlammend funky Mr. Bad in gang. Een nummer met spijkerharde grooves maar ook met ruimte voor een sfeervol zwevende passage. In Number-One klinkt de band als een mix van the Allman Brothers Band en Little Feat in een funky rocker met snijdend en gierend slidegitaar spel.
De funk blijft maar door grooven in het Albert Collins-achtige She Got That Thang, uiteraard met hard priemend gitaarwerk. De bas van Mike Boyle en de drums van Will Wyatt spelen een voorname rol in dit nummer, dat eindigt met een furieuze tempoversnelling. Het log pompende Find Me A Woman is loodzwaar en heeft een ZZ Top-achtige intensiteit.
Na het hoekig groovende Can’t Be Satisfied is het de beurt een haast onherkenbare cover van Howlin’ Wolf’s Evil dat met zijn harde funky riffs duidelijke Led Zeppelin invloeden verraadt. Het geluid van ZZ Top is in We Will Win overduidelijk aanwezig en hier klinken vader en zoon fraai melodieus. De super swingende shuffle Rock ‘N” Roll mixt op perfekte wijze het ZZ Top boogiegeluid met lichte jazzy invloeden.
Head Honchos sluit het album op een super ontspannen manier af met het akoestische I’m A Ram. Een cover van een Al Green nummer, die hier verrassend lekker bluesy klinkt.

Dit album van Head Honchos is absoluut een aanrader voor alle bluesrock liefhebbers!

Tracklist:
01. Stuck Between The Middle
02. Mr. Bad
03. Number-One
04. She Got THat THang
05. Find Me A Woman
06. Can’t Be Satisfied
07. Evil
08. Midnight Ride
09. We Will Win
10. Rock ‘N’ Roll
11. I’m A Ram

Website: Head Honchos