Harry van Lier – Devil Done Got In You
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Eigen Beheer
Release: 2021

Tekst: Tom Wouters

‘Devil Done Got In You’ is het vierde album van bluesman Harry van Lier. Geïnspireerd door twee reizen die Van Lier de afgelopen jaren maakte naar de Mississippi-Delta, bevat het album 10 fraaie Deltablues-songs.

De reizen brachten bij Van Lier het gevoel dat hij terug naar zijn roots moest en dat is te horen ook. ‘Devil Done Got In You’ is een puur bluesalbum geworden, live opgenomen in zijn home studio. Sober ook, de doorleefde stem van Van Lier aangevuld met zijn fraaie akoestische gitaarwerk en zijn mondharmonicaspel. Op vier nummers is Ruud Koster als gastmuzikant op mondharmonica present.

Van Lier schreef zeven nummers zelf en vulde het album aan met fraaie covers van Mississippi Fred McDowell (You Gotta Move) en Skip James (Rather Be The Devil) en de traditional In My Time Of Dying. Van de eigen songs vormen Turn Off The Heat, een prachtige talking blues en Clarksdale, met de fraaie mondharmonica van Richard Koster, de hoogtepunten van Devil Done Got In You.

Het vierde album van bluesman Harry van Lier is een in alle facetten zeer geslaagd roots album geworden, puur en doorleefd. 

Tracks:
01. Can’t You See
02. You Gotta Move (Mississippi Fred McDowell)
03. Desire
04. Turn off the Heat
05. Scary Harry
06. Martin Luther King
07. Rather Be the Devil (Skip James)
08. Book of Numbers
09. Clarksdale
10. In My Time of Dying (Trad.)

Website: Harry van Lier