Recensie: Guitar Jack Wargo – ‘Til The Money’s Gone

 

Guitar Jack Wargo - ‘Til The Money’s Gone

Guitar Jack Wargo – ‘Til The Money’s Gone
Format: CD / Label: Wargod Records
Release date: 2021

Tekst: Peter Marinus

Gezien zijn verleden bij artiesten als Screamin’ Jay Hawkins, Hank Ballard & The Midnighters, Billy Preston en Solomon Burke kan je er haast wel automatisch vanuit gaan dat het vierde album van zanger-gitarist Guitar Jack Wargo uit L.A. de nodige soul zal bevatten.

En dat is ook inderdaad zo! Zijn nieuwe album is gevuld met een groot aantal funky bluesnummers waarin, met name door Jack’s zang, het soulgehalte erg groot is.

Jack kreeg op dit album assistentie van John “J.T.” Thomas (orgel, piano), Rudy Copeland (keyboards), Gary Swan (keyboards), Mike Hightower (bas), Matt Brogg (bas), Melvin Stuart (bas), Denise Daclan (bas), Jim Kersey (drums), John Darren Thomas (drums), Edoardo Tancredi (drums), Jimmy Powers (harmonica), Stanley Behrens (harmonica), Stan Watkins (trompet), Steve Mann (saxofoon), Deb Ryder (backing vocals) en Rochella Brown (backing vocals).

Het album opent met het lekker funky Holla At Your Boy. Een ontspannen groovend nummer met een hoog soulgehalte door Jack’s zang en het orgel van John “J.T.” Thomas. Het geluid van Jack’s gitaar is hard bijtend en priemend. Dat is ook zo in de schroeiende luie shuffe We Need To Talk. Tell Me Baby is een zeer soepel groovend soulbluesnummer met een sprankelende vitaliteit en bijtend gitaarwerk.

Voor een meer intiem soulgeluid kan je prima terecht bij de luie shuffle Hang Out Your Tears, het warm groovende Searchin’, met het orgel in de hoofdrol en de diepe soulballad Deja Blues. Run Rudy Run opent op een Stones-achtige wijze om daarna als een bluesy swamprocker verder te gaan.

In de shuffle Relax Your Mind gaat Jack de strijd aan met de blazers. In Tryin’ Tah Find wordt een broeierige funky Diddley beat vermengd met New Orleans invloeden en een swamp-achtig geluid.

Onverwachts gaat Jack in Let Me Down Easy ineens op de jazzy, “After Eight”, toer met lekker warm bluesy gitaarwerk.

De laatste twee nummers van het album, Blue Sapphire (intsrumentaal) en Livin’ In The Blues zijn beiden intiem swingende bluesnummers.

Guitar Jack Wargo levert op de valreep van 2021 een prima soulblues album af!

Tracks:
01. Holla At Your Boy
02. We Need To Talk
03. Tell Me Baby
04. Hang Out Your Tears
05. Run Rudy Run
06. Searchin’
07. Relax Your Mind
08. Deja Blues
09. The Prowler
10. Tryin’ Tah Find
11. Tailor-Made Suit
12. Let Me Down Easy
13. Blue Sapphire
14. Livin’ In The Blues

Website: https://www.guitarjackwargo.com/