Gregor Hilden & Richie Arndt – Moments ‘Electric’
Format: CD – Digital / Label: Fuego Records
Release: 2019

Tekst: Fons Delemarre

Eerlijk is eerlijk: ik kende ze niet, Gregor Hilden en Richie Brandt. Het blijken twee Duitse blues- en gitaar(spullen)liefhebbers te zijn. Dat zie je meteen als je de linernotes van hun album ‘Moments ‘Electric’ leest, met daarin een ruime opsomming van de op het album gebruikte vintage gitaren, versterkers en effectapparatuur.
Zoekend naar meer informatie kom je al gauw op de website van Gregor Hilden terecht (https://www.gregsguitars.de), die in Münster een rijkelijk voorziene gitaarhandel drijft, met veel vintagespul voor forse prijzen in de digitale etalage.
Hilden en Brandt zijn liefhebbers en kenners van de elektrische blues, hetgeen al blijkt uit de tracklist van het album waar nummers van The Allman Brothers Band, Buddy Guy, Peter Green, Danny Kirwan en Jimi Hendrix op te vinden zijn.
Zeer opvallend is daarbij de aanwezigheid van Herman Brood (!), van wiens Rock ’n ’Roll Junkie een verdienstelijke vertolking op het album staat. Geen Danny Lademacher natuurlijk, maar toch opvallend dat Brood hier gecoverd wordt. De nummers op het album zijn de lievelingsnummers van beide gitaristen, die de songs beschouwen als belangrijke pijlers van hun muzikale interesse, opvoeding, scholing en ontwikkeling.
Soms zeer bekende nummers (Oh Well, Born Under A Bad Sign), soms minder bekende pareltjes zoals Here My Train A Coming van Jimi Hendrix en Congo Square van Sonny Landreth. Beide gitaristen tonen zich in de composities Oh Well, Fool No More en Coming Your Way schatplichtig aan de blues en het gitaarspel van respectievelijk Fleetwood Mac, Peter Green en Danny Kirwan. Oh Well krijgt daarbij een zeer eigen en verrassende bewerking van Hilden en Brandt.

Tracks:
01. You Don’t Love Me
02. Born Under A Bad Sign
03. Congo Square
04. Straight Ahead
05. Hear My Train A Coming
06. Coming Your Way
07. Stop
08. Fool No More
09. Rock ‘n’ Roll Junkie
10. Oh Well

Line up:
Gregor Hilden -guitar, vocals
Richie Arndt – guitar, vocals
Sascha Oeing – bass
Peter Weissbarth – drums, percussion

With:
Kellie Rucker – harmonica
Tine Vonhoegen – backing vocals
Wolfgang Roggenkamp – Hammond B-3 organ

Website:
Gregor Hilden

Richie Arndt