Recensie: Grande Royale – Carry On

 

Grande Royale - Carry On

Grande Royale – Carry On
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: The Sign Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

In een krap halfuurtje ragt de band Grande Royale er elf nummers doorheen. En ik zeg met nadruk “ragt” want deze Zweedse band uit Jönköping is een band, die op een razende wijze garagerock speelt. Garagerock waarbij je moet denken aan een mix van the Hellacopters, Alice Cooper en de energie van the Hives.

Dit is het vijfde album van Gustav Werner (zang, gitaar), Andreas Jena (gitaar), Johan Hall (drums) en Sam Georgsson (bas).

Rustpunten gunt de band zichzelf, en daardoor ook de luisteraars, niet. En dat is maar goed ook want vanaf het begin word je gegrepen door de tomeloze rauwheid van de band.

Zo is de opener Troublemaker een wild, woest en rauw nummer met Alice Cooper-achtige snauwzang en gitaarriffs waar de stoom van af slaat.

One Of A Kind opent met een a capella stukje maar gaat daarna weer snel verder als een vunzig riffend garagerock nummer. Bang is iets minder heftig maar daardoor niet minder aanstekelijk in een sompig pompend nummer.

Let It All Go pompt op volle snelheid moddervet voort gevolgd door de killer riffs in Carry On. In Staying Dry duikt het “klassieke” geluid van Thin Lizzy op. Zoals het op een Headbangers Ball hoort is het gelijknamige nummer een rauwe energieke rocker.

Just As Bad As You ronkt op een gemene wijze en is een zeer heftige rocker.

De afsluiter Schizoid Lullaby klinkt loom, funky maar bovenal super smerig.

Dit vijfde album van Grande Royale rockt als een dolle en is een prima album om je energie, al stuiterend door je kamer, een uitweg te geven.

Tracklist:
01. Troublemaker
02. One Of A Kind
03. Bang
04. Let It All Go
05. Not The Same
06. Carry On
07. Ain’t Got Soul
08. Staying Dry
09. Headbanger’s Ball
10. Just As Bad As You
11. Schizoid Lullaby

Website: Grande Royale