Ghalia Volt – One Woman Band
Format: CD / Label: Ruf Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

De in Brussel, België,  geboren zangeres-gitariste Ghalia Voltheeft in korte tijd een behoorlijk grote naam opgebouwd in de bluesscene. Van straatmuzikante in Brussel tot albums, die o.a. in New Orleans werden opgenomen en waar grootheden als Mama’s Boys, Watermelon Slim en Cody Dickinson aan meewerkten.

In de huidige tijd van minimale sociale contacten besloot Ghalia om een album, bijna, in haar eentje op te nemen. Als een ware one woman band dus!

Zij wordt op haar nieuwe album slechts bijgestaan door bassist Dean Zucchero en op sommige nummers door Monster Mike Welch op de sologitaar.

‘One Woman Band’ is een album, dat door al zijn eenvoud en rauwheid absoluut in de garageblueshoek thuishoort.

Het album opent met Last Minute Packer met zeer minimalistische pompende drums en gitaarriffs die gedompeld zijn in een flink bad vol distortion. Een geluid dat trouwens op het hele album te horen is. De zang van Ghalia klinkt,als vanouds, zeer bluesy.

Esperitu Papago is daarna een zweterig groovend moerasrock nummer met zeer gemeen klinkende slidegitaarklanken. Can’t Escape is een onweerstaanbare hoekige boogie.die het beste als een “schuurpapier boogie” gekwalificeerd kan worden.
Het geluid van Elmore James duikt op in de zwiepende boogie Reap What You Sow met een brandende slidegitaar, die alle kanten op zwiept.

Uiteraard is het Elmore James geluid ook aanwezig in een cover van diens It Hurts Me Too, dat door Ghalia in een zeer intens en loom nummer is veranderd.
Er wordt ook gerockt. Zo is It Ain’t Bad een no-nonsense rocker waarin Ghalia als een one woman band versie van George Thorogood klinkt. Dat geldt ook voor Just One More Time.

Ook in haar eentje weet Ghalia Volt behoorlijk wat indruk te maken op dit lekker smerige bluesalbum.

Tracklist:
01. Last Minute Packer
02. Esperitu Papago
03. Can’t Escape
04. Evil Thoughts
05. Meet Me In My Dreams
06. Reap What You Sow
07. Loving Me Is A Full Time Job
08. It Hurts Me Too
09. It Ain’t Bad
10. Bad Apple
11. Just One More Time

Website: Ghalia Volt