Recensie: Fabrizio Poggi & Enrico Pesce – Hope

 

Fabrizio Poggi & Enrico Pesce - Hope

Fabrizio Poggi & Enrico Pesce – Hope
Format: CD / Label: Appaloosa Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Fabrizio Poggiis een Italiaanse harmonicaspeler en zanger, die zijn muzikale sporen al ruimschoots verdiend heeft. Naast vele soloalbums nam hij ook albums op met Chicken Mambo, Francesco Garolfi, Guy Davis en nu dus met pianist Enrico Pesco, die ook bekend is als componist van de nodige filmmuziek.

Op dit album staan nummers, die, zoals de albumtitel al aangeeft, vol kracht en hoop zitten en die bij vlagen ook zeer intiem en breekbaar klinken.

Zo is Every Life Matters behoorlijk krachtig met de doorleefde stem van Fabrizio Poggi en diens warm huilende harmonica. Enrico Pesce zorgt voor de warme pianoklanken. Als daar dan ook nog de zeer soulvolle stemmen van Sharon White en Emilia Zamuner bijkomen is er sprake van een indrukwekkende ballad.

Hard Times is een ballad met een Randy Newman-achtige grandeur met heerlijk warm harmonicaspel van Fabrizio. Motherless Child is in een indrukwekkende versie te horen met soepel swingende piano, soulvolle zang en de akoestische gitaar van Hubert Dorigatti.

Het zwevende My Story klinkt mystiek zwevend en verraadt de soundtrack ervaring van Enrico Pesce.

Door de zang van Sharon White en Emilia Zamuner wordt I’m Leavin’ Home voorzien van een gospel-achtige warmte. Gitarist Hubert Dorgatti is te horen in het zeer breekbare en steeds stuwender klinkende Nobody Knows The Trouble I’ve Seen.

De aflsuiter, Song Of Hope, klinkt heerlijk intiem en jazzy, mede door de warme basklanken van Jacopo Cipolla.

Dit album van Fabrizio Poggi en Enrico Pesce is een album dat zeer geschikt is in deze onzekere tijden. Een album waaruit je kracht en troost kan putten.

Tracklist:
01. Every Life Matters
02. Leave Me To Sing The Blues
03. Hard Times
04. Motherless Child
05. Goin’ Down The Road Feelin’ Bad
06. My Story
07. I’m Leavin’ Home
08. The House Of The Rising Sun
09. I Shall Not Walk Alone
10. Nobody Knows The Trouble I’ve Seen
11. Song Of Hope

Website: Fabrizio Poggi

Hits: 11