+Don’t Pass Me By - A Tribute To Sean Costello

Don’t Pass Me By – A Tribute To Sean Costello
Format: CD / Label: Landslide Records
Releasedatum: 18 oktober 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Wie was Sean Costello? En waarom dit tribute? De artiest in kweste een jonge, talentvolle, Chicago blues gitarist die veel te jong is overleden. 11 jaar geleden overleed hij plots na een overdosis. In zijn korte carrière werkt hij onder andere samen met Susan Tedeschi, Levon Helm en Nappy Brown.
Het voormalige label van Sean Costello verzamelde een reeks muzikanten die zijn muziek kende of met hem hadden samengewerkt. Ieder van hen koos een nummer om uit te voeren. Wat volgt is een soort fictieve greatest hits van de man in kwestie. De favorieten van anderen uitgevoerd door anderen.

De artiest is kwestie is met 28 jaar veel en veel te vroeg overleden. Iets dat onderstreept wordt door het beluisteren van dit album. De goede liedjes wisselen elkaar in hoog tempo af. Wat blijkt: Sean Costello was dan maar een jonge vent. Diep van binnen zat een oude ziel. Een innerlijke kracht die hem in staat stelde om blues te voelen en uiten alsof hij vele jaren ouder was. Met meer eelt op zijn ziel dan de jonge leeftijd die hij in werkelijkheid had. Indrukwekkend ook, hoeveel stijlen hij beheerste. Van pure Chicago blues tot Americana en The Band-achtige rock.  

Over de verschillende artiesten en hun covers kan ik ook alleen maar positief zijn. Met evenveel authenticiteit en respect voor het origineel voeren zij hun gekozen liedjes uit. Dit maakt dat het album vloeiend voorbij gaat. Nergens de hinder van een lelijke uitvoering. Enkel fraaie, levendige muziek.

Ze worden uitgevoerd door een keur aan hedendaagse artiesten waaronder de North Mississippi All Stars, Albert Castiglia, Amy Helm, Candye Kane en The Nick Moss Band.

 Voor veel bluesfans zal dit album een eerste kennismaking met het werk van Sean Costello zijn. Niet getreurd. De man is niet meer maar zijn muziek is er nog. Gebruik dit tribute om het werk te ontdekken van deze bluesheld.    

 


Tracklist:
01. Albert Castiglia – Same Old Game
02. Steve Marriner – How In The Devil
03. Steve Marriner & Watermelon Slim & – Who’s Been Cheatin’ Who
04. Victor Wainwright – Don’t Pass Me By
05. Candye Kane & Laura Chavez – I’ve Got To Ride
06. Bob Margolin & Dennis Gruenling – Low Life Blues
07. Seth Walker – All I Can Do
08. Sonia Leigh – No Half Steppin’
09. The Nick Moss Band – Hard Luck Woman
10. North Mississippi All Stars – Stars Father
11. The Electromatics – She Changed My Mind
12. Debbie Davies – Don’t Be Reckless With My Heart
13. The Morning Live – You’re A Part Of Me
14. Wauchope & Zachary & Prather – Can’t Let Go
15. Oliver Wood & Amy Helm – Feel Like I Ain’t Got A Home

Website: Landslide Records