Dennis DeYoung – 26 East: Volume 1
Format: CD – LP – Digital / Label: Frontiers
Release: 2020

 Tekst: Joop van Rossem

 Even het geheugen opfrissen: Dennis DeYoung, inmiddels 73, was mede-oprichter en zanger/toetsenist van de Amerikaanse symfonische hardrockband Styx. In die hoedanigheid was hij verantwoordelijk voor het componeren van de meeste songs van de groep en ook de meest succesvolle componist, want zijn liedjes haalden maar liefst zeven keer de Top 10 van de Amerikaanse Hot 100 van het vakblad Billboard; in Nederland lukte dat één keer met de ballad Babe uit 1980. DeYoung maakte twee periodes deel uit van Styx, van 1970 tot 1984 en van 1990-1992, en ondanks een prima lopende solocarrière is zijn grote wens om nog eens met zijn oude kameraden samen te werken.

Getuige dit zesde solo-album zou dat geen gek idee zijn, want de tien songs op ’26 East: Volume 1′ zouden met gemak kunnen doorgaan als de nieuwe Styx-cd, het afsluitende A.D. 2020 komt zelfs uit de Styx-tijd. Jim Peterik, songschrijver en voormalig bandleider van Survivor, kreeg DeYoung zover om de studio weer eens op te zoeken, 13 jaar na ‘One Hundred Years From Now’, en zoals de titel al aangeeft, volgt er binnenkort een tweede portie fijne rocksongs en ballads.

Met een karrenvracht aan gastmuzikanten, waaronder Julian Lennon en DeYoungs zoon Matthew op het fraaie To The Good Old Days, resulteert dat in een volbloed rockplaat waarin de zanger met zijn karakteristieke strot de hoofdrol opeist en ook verdient, maar waarin ook de vlijmscherpe koortjes en de sterke composities de aandacht zonder reserve weten vast te houden.

Een album om lekker veel en hard te draaien !

https://youtu.be/9ezG38Iirqg

Tracklist:
01. East Of Midnight
02. With All Due Respect
03. A Kingdom Ablaze
04. You My Love
05. Run For The Roses
06. Damn That Dream
07. Unbroken
08. The Promise Of This land
09. To The Good Old Days
10. A.D. 2020

Website: Dennis DeYoung