Recensie: Dennis DeYoung –

26 East Vol 2

 

Dennis DeYoung - 26 East Vol 2

Dennis DeYoung – 26 East Vol 2
Format: CD – LP – Digital / Label: Frontiers Music srl
Release: 2021
Tekst: Joop van Rossem

Een heerlijke rockschijf

Net in de week dat Rolling Stones-drummer Charlie Watts de ‘oversteek’ maakte, kreeg ik dit album van Dennis DeYoung ter recensie aangeboden. Vanwaar die associatie ? De Amerikaanse muzikant maakte een tijd terug bekend dat hij een punt ging zetten achter zijn carrière als studioartiest. Een loopbaan die een imposant cv opleverde als sterkhouder binnen rockband Styx, zowel als compositorische kracht als oprichter/zanger/toetsenist, maar ook enkele sterke soloplaten tot gevolg had.

Ook op dit tweede ‘East 26’, vernoemd naar de straat in Chicago hij zijn jeugd doorbracht en de plek waar Styx boven de doopvont werd gehouden, werkt hij samen met Jim Peterik, de voormalige Survivor-frontman.

Opnieuw offreert de inmiddels 74-jarige rocker een sterke cd die aftrapt met Hello Goodbye, niet het Beatles-nummer, maar wel vol heerlijke verwijzingen naar die band.  Op de met heerlijke koortjes opgetuigde rocker The Last Guitar Hero krijgt hij assistentie van Tom Morello (Rage Against The Machine).

Het wonderschone Proof Of Heaven is meer Styx dan de huidige Styx-incarnatie. Terwijl het symfonische karakter dat ook altijd in Styx zat, wordt uitgevent in de twee fantastische tracks There’s No Turning Back Time en The Isle Of Misanthrope.

Ook op balladgebied staat DeYoung als vanouds zijn mannetje met Your Saving Grace met gospelgetinte koortjes, Always Time en Made For Each Other.

‘East 26 Volume 2’ mag dan wel zijn  afscheid als studioartiest betekenen, volgens zijn website gaat hij in het najaar wel op tournee in zijn thuisland. Dat-ie ooit nog ons land aandoet, lijkt helaas uitgesloten. Jammer, maar gelukkig kunnen we genieten via deze heerlijke rockschijf die in een fraai retrohoesje aan de man wordt gebracht.

Website: http://www.dennisdeyoung.com/#

Dennis DeYoung - 26 East Vol 2 - back