Recensie: Dawn Brothers – Dusk

 

Dawn Brothers - Dusk

Dawn Brothers – Dusk
Format: CD – LP – Digital / Label: V2 Records
Release: 2021
Tekst: Bert van Kessel

Americana, of country-rock zoals het vroeger heette, is al decennialang populair  in de lage landen. Het is prachtig om te zien dat op dit moment talrijke vaderlandse acts een heel hoog niveau halen in het genre.

Tot de kopgroep behoort zeker deze Dawn Brothers. De Rotterdamse twintigers, Bas van Holt (gitaar/ zang), Levi Vis (bas/ zang) Rowan de Vos (toetsen / zang) en Rafael Schwiddessen (drums) trokken met producer Tim van der Burg naar het Franse platteland om hun vierde album op te nemen, op zoek naar puurheid en een zekere simplistische aanpak.

Toch is het zeker geen sobere plaat geworden; de acht liedjes worden gekenmerkt door frisse melodielijnen met interessante tempowisselingen en lekkere hooks, de vocalen zijn dik in orde en komen zeer authentiek over; her en der zijn er fraaie Eagles-koortjes. Gesteund door de soepel swingende en shufflende ritmesectie levert Bas van Holt intrigerende bijdragen op gitaar, variërend van vette solo’ s tot subtiele inkleuringen.

In het stemmige In My Dreams horen we boeiende interactie tussen elektrische gitaar en steel. Rowan de Vos tovert inventieve, soms olijke riedeltjes uit zijn toetsen, met name op de eerste single Vista Cruiser .Ook is er een erg leuk Augie Meyers farfisa orgeltje inTomorrow Never Came.

De aanstekelijke mix van roots en sixties van Dusk verbeeldt de zwoele zomeravond waarop de barbecue nog wat nasmeult en iedereen in opperbeste stemming in gezellige saamhorigheid nog wat nageniet; hier en daar worden zelfs huppelpasjes gemaakt: Met name Corners of My Mind nodigt daar zeker toe uit!

Voor bassist Levi Vis is de avond inmiddels gevallen. Hij heeft plaatsgemaakt voor Tammo Deuling.

Tracks:
01. Junk
02. Toss And Turning
03. In My Dreams
04. Corners Of MyMind
05. Tomorrow Never Came
06. Hold On To Your Love
07. Vista Cruiser
08. So Long

Website: Dawn Brothers