Davy Knowles staat akoestisch ook zeer zeker zijn mannetje

 

Davy Knowles - Coming Up For Air (Revisited)

Davy Knowles – Coming Up For Air (Revisited)
Format: CD / Label: Wyan Inc. Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

In 2009 verscheen het debuutalbum van de Britse zanger-gitarist Davy Knowless onder de vlag van Davy Knowles & Back Door Slam.

Op dat album deed een aantal gerenomeerde muzikanten mee zoals Peter Frampton, die het album produceerde, Benmont Tench op orgel (bekend van Tom Petty & the Heartbreakers), Jonatha Brooke, drummer Steve Gadd en Crusaders toetsenist Joe Sample.

Dit album maakte gelijk de nodige indruk en Joe Bonamassa en Peter Frampton waren direct fans van Davy Knowles.

En nu heeft Davy besloten om het gehele album nog een keer op te nemen maar dan helemaal in zijn eentje. Dus je moet het doen met zijn zang en zijn akoestische gitaar!

Wat de reden is geweest om het album nogmaals akoestisch op te nemen is mij niet duidelijk. Wellicht om de Corona periode te overbruggen?
Het zal voor de fans van de elektrische kant van Davy Knowles even wennen zijn om Davy hier in zijn eentje te horen.

Toch pakt deze akoestische aanpak goed uit. Sommige nummers klinken een stuk warmer en dus intiemer door de akoestische aanpak, zoals het zacht deinende Mistakes en de intieme cover van George Harrison’s Hear Me Lord. Country Girl klinkt vervolgens krachtig en emotioneel en in het breekbare Saving Myself zijn countryblues invloeden te horen.

Davy kan ook stuwend akoestisch klinken. De opener van het album, Coming Up For Air, is daar een goed voorbeeld van. Davy’s gitaarspel klinkt hier behoorlijk krachtig. Dat geldt ook voor de akoestische rock van Tear Down The Walls.

Taste Of Danger was op het originele album een duet met Jonatha Brooke. Hier doet Davy het nummer dus geheel solo op een donkere breekbare wijze.

Het zal misschien even wennen zijn om Davy Knowles’ debuutalbum hier geheel akoestisch te horen maar dat neemt niet weg dat Davy hier op een indrukwekkende wijze laat horen dat hij akoestisch ook zeer zeker zijn mannetje staat!

Tracklist:
01. Coming Up For Air
02. Riverbed
03. Mistakes
04. Hear Me Lord
05. Amber’s Song
06. Tear Down The Walls
07. You Can’t Take This Back
08. Country Girl
09. Keep On Searching
10. Saving Myself
11. Taste Of Danger

Website: Davy Knowles