Danny Vera – The New Now
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Excelsior
Release: 2020

Tekst: Joop van Rossem

Het kostte Danny Vera twee decennia om het vaderlandse publiek van zijn kwaliteiten te overtuigen maar met zijn Roller Coaster kwam dat moment: in de Top 2000 van 2019 kwam hij als hoogste binnenkomer op nummer vier, terwijl het prachtige liedje dit jaar zelfs de toppositie opeiste in de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5.

Het jaar 2020 is zelfs de eerste plaats veroverd in de Top 2000!

 

Regelmatige kijkers van Voetbal International/Veronica Inside hadden al veel eerder ontdekt dat Vera (echte naam Danny Polfliet, Vera refereert aan zijn overleden moeder) een heus talent is dat zowel zijn eigen liedjes als covers van diverse snit indrukwekkend voor het voetlicht bracht in het voetbalprogramma.

Op zijn nieuwe album, tot stand gekomen in de coronatijd, biedt hij wederom een proeve van bekwaamheid middels dertien sterke liedjes. Te beginnen met het prachtige Hold On To Let Go, dat kort na de start van de intelligente lockdown door Vera vanuit zijn huis werd uitgevoerd met slechts zijn akoestische gitaar en zijn imposante stem, maar op deze plaat is opgekrikt tot een met strijkers opgesierde popsong van de buitencategorie.

Maar de gesoigneerde Zeeuw heeft veel meer te bieden: naar Roy Orbison knipogende liedjes als Weak And Weary, lekkere rock’n  roll in That Midnight Thang, het verrukkelijke up tempo The Weight (nee, geen cover van The Band !), het bluesy rockende Gold Rush en mooie romantische popsongs als het titelnummer dat verwijst naar Vera’s aanstaande vaderschap, Spark A Fire, Another Goodbye en Red Moon, dat verhaalt over Danny’s vader die zichzelf vier jaar geleden van het leven beroofde.

Het album ‘The New Now’, gestoken in een fraai hoesje van vrouwlief Escha, is opnieuw een aanrader.

Tracklist:
01. Hold On To Let Go
02. The Weight
03. Another Goodbye
04. Life Between Shadows
05. Black Eyes
06. Gold Rush
07. That Midnight Thang
08. Red Moon
09. Spark A Fire
10. The New Now
11. Tuesday
12. Outta Love
13. Weak And Weary

Website: Danny Vera

Concerten:
09 januari 2021, Enschede, Heartland Festival
10 januari 2021, Alkmaar, Blue Heart Festival