Recensie: Danko Jones – Power Trio

 

Danko Jones - Power Trio

Danko Jones – Power Trio
Format: CD – Digital / Label: Sonic Unyon
Release: 2021

Tekst: Filip Heidinga

Te bestellen bij o.a. Bol.com

Alle rockliefhebbers moeten intussen deze band kennen. Al jaren komt Danko Jones naar Nederland om fantastische live shows te geven.

En ‘Power Trio’ is alweer het tiende album van de band uit Canada. Het concept is korte, van een minuut of drie, maar zeer stevige rocknummers. Door de lockdown kon de band lange tijd niet optreden en dat beviel de band niet echt. Dat ze niet kunnen wachten om weer het podium te beklimmen is duidelijk te horen op ‘Power Trio’.

Hier spelen drie mannen vol energie klaar om je weg te blazen met hun muziek, ook hoor je het hier en daar in de songteksten. Het lange wachten is intussen bijna over voor de band, in december beginnen ze weer met optreden in Canada. Volgend jaar juni staat er ook weer een Nederlandse show op het programma.

Danko Jones opent het album met I Want Out, die in maart al op single was verschenen. I Want Out gaat duidelijk over de lockdown net als meer nummers op dit album. Alle frustratie wordt er tijdens dit nummer uitgegooid, I Want Out knalt dan ook vanaf de allereerste seconde uit je boxen.

In sneltreinvaart gaat Danko vervolgens door het nummer Good Lookin’, een nummer met Red Hot Chili Peppers invloeden. Saturday is in Juni op single verschenen en gaat over het feit dat Danko Jones andere dingen doet dan uitgaan en feesten op zaterdag avond.

Met Ship Of Lies lijkt het tempo iets naar beneden te gaan maar dat is, uiteraard, van korte duur. Mede door de verschillende tempowisselingen in het nummer is Ship Of Lies één van de beste nummers van dit album.

Raise Some Hell heeft een erg mooi intro en rockt weer lekker. In Raise Some Hell klinkt wederom de drang van de band om weer live te kunnen spelen. Na Raise Some Hell komt de beste songtitel van het album Blue Jean Denim Jumpsuit. Blue Jean Denim Jumpsuit voert het tempo weer behoorlijk op en knalt lekker uit de boxen.

‘Power Trio’ staat vol met sterke rock nummers maar het hoogtepunt van het album is zeker Get To You. Drummer Rich Knox mag op Dangerous Kiss helemaal los gaan en levert vervolgens fantastisch drumwerk af. In Let’s Rock Together hoor je weer de drang van de band om live te mogen spelen.

Het hoge tempo van het album wordt daarna tot het uiterste gedrukt met Flaunt It, een nummer die doet denken aan het oude werk van Danko Jones. Waarom de band heeft gekozen om het album af te sluiten met Start The Show is mij niet duidelijk. Het nummer was een geweldige opener geweest van het album maar misschien opent Danko Jones de komende tour hun shows met dit nummer.

Kortom: Met ‘Power Trio’ levert Danko Jones hun beste album tot nu toe af. Een album waar de frustratie, van het niet live kunnen spelen, vanaf druipt. Een absolute aanrader voor elke rockliefhebber.

Tracklist:
01. I Want Out
02. Good Lookin’
03. Saturday
04. Ship Of Lies
05. Raise Some Hell
06. Blue Jean Denim Jumpsuit
07. Get To You
08. Dangerous Kiss
09. Let’s Rock Together
10. Flaunt It
11. Start The Show

Website: https://www.dankojones.com/