Recensie: Curse Of Lono – People In Cars

 

Curse Of Lono - People In Cars

Curse Of Lono – People In Cars
Format: CD – LP – Cassette – Digital / Label: Submarine Cat Music
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Curse Of Lono is het project/band van de Duitser Felix Bechtolsheimer. Hij komt oorspronkelijk uit Hamburg maar verkaste als kind naar Londen.

Daar raakte hij verslaafd aan de drugs maar na een afkickperiode in Florida keerde hij weer “clean” terug naar de UK en begon daar de countryrock band Hey Negrita.

En nu komt hij dus als Curse Of Lono met een album. Een album, dat vol staat met zowel warme als desolate broeierige songs waarin het zeer donkere, haast grommende, stemgeluid van Felix een belangrijke rol speelt.

Felix wordt bijgestaan door Neil Findlay (drums), Joe Hazel (gitaar), bassiste Charis Anderson, Dani Ruiz Anderson (keyboard) en op één nummer de Canadese zangeres Tess Parks.

Om één grote muzikale invloed kan je op dit album absoluut niet heen…Leonard Cohen! Dat komt vooral door het donkere omfloerste stemgeluid van Felix maar ook door de intieme invulling van de muziek.

Het album opent met Let Your Love Rain Down On Me. Een broeierig tintelend nummer dat klinkt als J.J. Cale in een zwaarmoedige bui. Een zacht schroeiend Americana nummer! Dan komt de Cohen invloed om de hoek kijken in Think I’m Alright Now. Een statig nummer met een broeierige bluesy ondertoon.

Ursula Andress opent donker dreunend maar de sfeer klaart op via sprankelend gitaarwerk dat het nummer een The The-achtige sound geeft.

Man Down is een breekbare ballad met een krakende, zwoegende piano, een stemmige cello, een zacht huilende pedal steel en de warme intieme stem van Felix. Het Leonard Cohen gehalte is door de donkere fluisterzang erg hoog in de zacht stuwende shuffle Steppin’ Out.

De Canadese zangeres Tess Parks is met haar rauwe fluisterzang te horen in het zinderende sensuele So Damned Beautiful. Het tempo gaat in Buy The Ticket, Take The Ride flink omhoog in een stuwende, haast Creedence Clearwater Revival-achtig nummer met een heerlijk galmende bluesy twanggitaar.

Na de desolate donkere pianoballad Don’t Take Your Love Away wordt het album zeer zwevend afgesloten met Timeslipping waarin de zang van Felix zeer donker en grommend klinkt.

People In Cars van Curse Of Lono is een pracht van een album, dat ik zonder aarzelen kan aanbevelen aan fans van Leonard Cohen, The The of Nick Cave.

Tracks:
01. Let Your Love Rain Down On Me
02. Think I’m Alright Again
03. Ursula Andress
04. Man Down
05. Steppin’ Out
06. So Damned Beautiful
07. In Your Arms
08. Alabaster Charlie
09. Buy The Ticket, Take The Ride
10. Don’t Take Your Love Away
11. Timeslipping

Website: https://curseoflonoband.com/

Hits: 48