Recensie: Clarence Spady – Surrender

 

Clarence Spady – Surrender
Format: CD / Label: Nola Blue Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Het is al een tijdje geleden, dat we iets van zanger-gitarist Clarence Spady, uit Pennsylvania, hoorden. Maar hij is weer terug met de opvolger van zijn laatste album uit 2008.

Clarence blijkt nog steeds in prima bluesvorm te zijn want zijn nieuwe album is gevuld met heerlijke soulvolle blues. Zijn stem klinkt nog altijd lekker doorleefd en ook zijn gitaarspel klinkt nog steeds krachtig priemend.

Clarence opent het nieuwe album met If My Life Was A Book, een soulbluesnummer, dat fans van Robert Cray of Z.Z. Hill zeer zeker zal aanspreken. Een belangrijke rol is in dit nummer weggelegd voor het soulorgel van Scott Brown en de sprankelende gitaar van Clarence.

Adam Schultz is op de sologitaar te horen in Seque/Good Conversation, dat geopend wordt door het gospelorgel van Bob O’Connell. Dit lome funky nummer klinkt als een bluesy versie van George Benson.

When My Blood Runs Cold is een cover van het Lucky Peterson nummer. Een slowblues met hard priemend gitaarwerk em de zeer grofkorrelige zang van Clarence.

K-Man is een ontroerend nummer, dat Clarence opdraagt aan zijn op 25-jarige leeftijd overleden zoon Khalique. Een nummer waarin liefde en gemis hand in hand gaan.

De gemeen bijtende gitaar van Clarence staat centraal in de luie funky shuffle Surrender, dat gevolgd wordt door een akoestische versie van Z.Z. Hill’s Down Home Blues, met een kreunende harmonica van Tom Martin.

De laatste drie nummers van dit album werden in 1999 live opgenomen in het River St. Jazz Cafe in Plains, PA.

En van dat drietal springt het instrumentale Jones Falls Expressway er mijlenver bovenuit. Een opwindend pompende shuffle met venijnig gitaarwerk, een powersaxofoon en zwiepend orgel.

Clarence Spady is weer helemaal terug aan het bluesfront!

Tracklist:
01. If My Life Was A Book
02. Seque/Good Conversation
03. When My Blood Runs Cold
04. K-Man
05. Surrender
06. Down Home Blues
07. Addiction Game
08. Jones Falls Expressway
09. Pick Me Up

Website: Clarence Spady

Hits: 6