Brooke Stephenson debuteert zeer overtuigend met deze EP

 

Brooke Stephenson - Backbone

Brooke Stephenson – Backbone
Format: CD EP / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Een muzikale competitie als “The Voice” levert af en toe zeer verrassende talenten op. Zoals de Amerikaanse singer-songwriter Brooke Stephenson uit Bolton, Connecticut. Zij deed mee aan het zeventiende seizoen van “The Voice” en had de mazzel om Kelly Clarkson als coach te krijgen.

Het talent van Brooke trok al snel de aandacht en nu is er dan haar debuut EP ‘Backbone’. Een EP, die geproduceerd werd door John Spiker (Tenacious D, Beck) en waarop Brooke samenwerkt met muzikanten als Scott Seiver en Alex Palazzo.

De grootste invloeden van Brooke zijn Bonnie Raiit en Susan Tedeschi en dat is goed te horen op deze EP.

Zo opent zij zeer soulvol met de ballad Cry To Me. Een romige, hoekige ballad met de krachtige en doorleefde soulstrot van Brooke in de hoofdrol.

Daarna is het de beurt aan de luchtig swingende Americana van Backbone met een schurende fiddle en een sprankelend geluid dat fans van Ilse DeLange zomaar eens zou kunnen aanspreken. Vervolgens is Casanova een smachtende, intieme ballad waarin de zeer krachtige zang van Brooke wederom opvalt.

In The State That I’m In is een broeierig gonzend rockgeluid te horen, gekoppeld aan een krachtig Americana refrein. De soulvolle pianoballad That Kind Of Love is een prachtnummer van een Bonnie Raitt-achtige klasse. Ook The Medicine is een pianoballad maar dan van het intieme breekbare soort.

Brooke sluit de EP af met het broeierige bluesy When I Get Around To Living waarin je niet om de invloed van Susan Tedeschi heen kunt.

Brooke Stephenson debuteert zeer overtuigend met deze EP. Ik ben ervan overtuigd dat we veel meer van deze dame gaan horen!

Tracklist:
01. Cry To Me
02. Backbone
03. Casanova
04. The State That I’m In
05. That Kind Of Love
06. The Medicine
07. When I Get Around To Living

Website: Brooke Stephenson

Brooke Stephenson