Recensie: Boogie Beasts – Love Me Some

 

Boogie Beasts - Love me some

Boogie Beasts – Love Me Some
Format: CD – LP Vinyl – Digital / Label: Naked Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

 Te bestellen bij o.a. Bol.com

Dit behoort tot de betere en smerigste releases van de laatste tijd!

Het verbaast mij totaal niet dat er uit het Belgische Luik een spijkerharde garageblues band komt. Uit deze door de mijn- en staalindustrie toch wat grauwe omgeving kan mijns inziens geen andere muzieksoort komen dan ongepolijste, gonzende blues.

De Boogie Beasts komen dus uit Luik en bestaan uit Jan Jaspers (gitaar, zang), Patrick Louis (gitaar, zang) en Fabian Bennardo (harmonica).

Zij zijn met ‘Love Me Some’ toe aan hun derde album en dat album is van het begin tot het eind gevuld met zwaar gonzende garageblues. Garageblues, die fans van the Black Keys ook zeer zal aanspreken.

Ze meppen er gelijk flink smerig fuzzend op los in Bring It On. Een zeer broeierige boogie met de hard loeiende harmonica van Fabain Bennardo en heftig fuzzende gitaarriffs. De “ ooh oohs” dragen bij aan een geil sfeertje in deze smerigheid.

De band zwiept op volle snelheid door in I Don’t Care, een zwaar fuzzende garageblues. Favorite Scene is een geniepig broeierige blues, gevolgd door het fuzzende funky Get Away waarin ook wat T.Rex invloeden verstopt zitten.

Zowel The One als Run You Down zijn voorbeelden van zeer broeierige funky garagebluesnummers. De hoekig pompende fuzzboogie Get Me Out Of Here wordt gedomineerd door een zeer branderig slidegitaar geluid en een “fuzzharmonica”.

In het pompende In Your Hands duikt een zweverige psychedelische break op. A Girl Like You is gewoonweg onweerstaanbaar. Een sompig bonkende fuzzboogie.

Howl is voor de Boogie Beasts een vrij ingetogen nummer dat echter wel donker grooved.

Het album wordt afgesloten met de vol gas boogie Mine All Mine waarin de harmonica weer voluit snerpt en de gitaren de ene na de andere snijdende riffs afleveren.

Het derde album van de Boogie Beast behoort tot de betere en smerigste releases van de laatste tijd!

Tracklist:
01. Bring It On
02. I Don’t Care
03. Favorite Scene
04. Get Away
05. The One
06. Run You Down
07. Get Me Out Of Here
08. Like A Snake
09. In Your Hands
10. A Girl Like You
11. Howl
12. Mine All Mine

Website: https://www.boogiebeasts.com/