Blues Lee – Twenty Five 
Format: CD / Label:  Backstab Records
Release: 2020

Tekst:  Wim Velderman (Black & Blues op 23 lokale zenders)

Als je als band het langer dan een jaar of 5 met elkaar volhoudt, ken je elkaar langzamerhand door en door. Elkaars zwakke en sterke punten. Blues Lee is van België en stamt van 1995. Ruim 25 jaar jaar bestaat deze band dus en dat is reden voor een feestje, maar vooral voor een cd-release waar je als band trots op kunt zijn.

Je speelt, probeert, jamt, schaaft , daarna inzingen en spelen , hier en daar nog een discussie en daarna staat het op cd en kan er niets meer gewijzigd worden. Je openbaart jouw muzikale hersenspinsels aan de buitenwereld en dan komt het grote wachten. Wachten op reacties. Positieve reacties als het kan. Reacties waar normaal gesproken nieuwe optredens uit vloeien. Reacties die inspireren en stimuleren.

Allez, beste Blues Lee-muzikanten, u kunt gerust zijn en een pint gaan pakken. Geslaagd zo kun je deze cd ‘Twenty Five’ samenvatten. Veel variatie, goed ingespeeld, smaakvol en klasse-muzikanten! Blues Lee is een LIVE BAND in elke betekenis van het woord. Ze zetten een show op in plaats van alleen een stel 12-barnummers te spelen. In de traditie van de grote T-Bone Walker voert Blues Lee een act uit met eigen materiaal: ondeugende teksten, entertainment.
De juiste looks, verhalen vertellen, harmoniezang, dansbare grooves: Genuine Feel Good Music.

Ze begonnen als een stel vrienden en dat hoor je op het podium: een strak en smerig groepsgeluid en veel positieve vibes! Swing, jump, r&b, soul, boogie  Zet deze band ook zo gauw het weer kan regelmatig op een podium, ook bij de Ollanders, want deze jongens – Carlo Smeyers – Karel Phlix – Bies Biesmans – Steph Collart – Jan Corthouts zijn echte podiumdieren, die weten hoe je een zaal plat krijgt.

 Vele southern-styles beluister ik, maar er is meer; na al die jaren laat Blues Lee zien niet van de blues alleen te zijn. Nee, het is te zeggen, het gaat om veel meer. Als ondertitel  krijgt dit album een duidelijke kwalificatie mee: blues, rock, jazz, soul.  Veel afwisseling in gebruikte instrumenten en tempi. Een positieve toevoeging kan nog een  Hammond-toetsenist zijn, maar,amai, daar moet u dan ook wel van houden.

 Nou zult u zeggen , Velderman, bespreek het dan maar eens track voor track. Nee, niets daarvan : kopen die cd en daarna hopelijk binnen afzienbare tijd naar een concert van Blue Lee.

https://youtu.be/_tRH_D1Fnds

Tracks:
01. Don’t You Come Running
02. Never Ever
03. Flying High
04. The Hard Way
05. Ribery
06. Who’s Gonna Help Brother Get Further
07. No More
08. Hooking
09. Work Hard
10. I Got Loaded
11. Halibut Hop

Website: Blues Lee