Recensie: Blues Cousins – Over And Over

 

Blues Cousins - Over And Over

Blues Cousins – Over And Over
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Ik was behoorlijk te spreken over het vorige album, ‘Let’s Dance’, van het Russische bluesrock trio Blues Cousins. Wat mij daarop vooral beviel was het prima gitaarspel van Levan Lomidze, die hard en vlammend tekeer ging op het album.

Na beluistering van het nieuwe Blues Cousins album, ‘Over And Over’, is mijn enthousiasme enigszins getemperd.

De gitaar van Levan steelt nog steeds de show maar door de aanwezigheid van een aantal cliché-achtige nummers, die af en toe gevaarlijk richting het geluid van Mark Knopfler trekken, en de ietwat simplistische teksten, sloeg de vonk dit keer niet echt bij mij over.

Het album opent lekker en wel met de stevig pompende bluesrock shuffle The Trouble Is Coming met een centrale rol voor Levan’s priemende gitaar.

Dan volgt een cover van de T-Bone Walker klassieker Stormy Monday Blues, die niets nieuws aan het origineel toevoegt. De St. James Infirmary-achtige deiner Over And Over wordt gered door Levan’s messcherpe gitaar. You Are The Best is een shuffle met hartverscheurend scheurend gitaarwerk in een jammer genoeg niet al te sterk nummer.

Er staat een aantal nummers op het album, die de kabbelende Mark Knopfler kant op gaan, zoals het luie Let’s Make A Move met wel heel erg cliché-achtige teksten en I’m Coming Home, dat klinkt alsof Carlos Santana te gast is bij Mark Knopfler.

De pluspunten van het album zijn de Gary Moore-achtige ballads Somebody Help Me en het instrumentale The Fantasy. In Give Me Back ontvlamt de band eindelijk in een brullend bluesnummer en ook in Let Me In klinkt de band zeer overtuigend.

Nog steeds kan je horen dat gitarist Levan Lomidze een beul van een gitarist is. Zijn spel komt echter op dit niet op alle fronten overtuigende album niet tot zijn recht!

Tracklist:
01. The Trouble Is Coming
02. Stormy Monday Blues
03. Over And Over
04. Somebody help Me
05. You Are The Best
06. Let’s Make A Move
07. She’s A Damon
08. I’m Coming Home
09. Give Me Back
10. The Bluest Blues
11. Let Me In
12. The Fantasy

Website: Blues Cousins