Recensie: Blackberry Smoke – You Hear Georgia

 

Blackberry Smoke - You Hear Georgia

Blackberry Smoke – You Hear Georgia
Format: CD – LP – Digital / Label: Thirty Tigers
Release: 2021
Tekst: Joop van Rossem

 Te bestellen bij o.a. Bol.com

‘You Hear Georgia’ markeert het 20-jarig bestaan van Southern rockers Blackberry Smoke. Het is de snelle opvolger van het geweldige live-album ‘Homecoming (Live In Atlanta)’ uit 2019.

Opnieuw kunnen zanger Charlie Starr en zijn kameraden een prima album op hun cv zetten, in slechts tien dagen opgenomen in de RCA Studio in Nashville.

De titel van de plaat refereert aan het feit dat er nogal wat vooroordelen bestaan als je uit het zuiden van de Verenigde Staten afkomstig bent.

Het geweldige titelnummer begint dan ook met de tekstregels: “You hear Georgia when I open my mouth/Don’t make no difference what I’m talkin’ about”.

Ook in andere nummers moeten Starr cum suis hun mening kwijt over dit thema. Puur muzikaal is het gelukkig business as usual met geweldige songs als het uit de startblokken denderende Live It Down, het met een heerlijke Little Feat-saus overgoten Hey Delilah en de wat aan Tom Petty herinnerende rootsy rocksong Ain’t The Same.

Later op het album is het ook tijd ingeruimd voor een rustmomentje middels het fraaie countryfolkliedje Old Enough To Know, maar wordt het gaspedaal weer gevonden voor Morningside en afsluiter Old Scarecrow.

Assistentie wordt geboden door countryartiest Jamey Johnson voor Lonesome For A Livin’ en door Warren Haynes (Allman Brothers, Gov’t Mule) voor All Rise Again; allemaal leuk en aardig maar om nou te zeggen dat die liedjes daardoor aan glans winnen, nee, niet echt.

De mannen kunnen het makkelijk op eigen houtje. Als je ook maar iets hebt met Southern rock, dan is ‘You Hear Georgia’ jouw volgende aanschaf, pik dan meteen die liveplaat ‘Homecoming’ mee !  

Tracklist:
01. Live It Down
02. You Hear Georgia
03. Hey Delilah
04. Ain’t The Same
05. Lonesome For A Livin’
06. All Rise Again
07. Old Enough To Know
08. Morningside
09. All Over The Road
10. Old Scarecrow

Website: Blackberry Smoke

Ook dit album is te bestellen bij o.a. Bol.com:

Recensie: Blackberry Smoke – Homecoming: Live In Atlanta