Recensie: Black River Delta – Shakin’

 

Black River Delta - Shakin’

Black River Delta – Shakin’
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Sofaburn Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Ik snap helemaal waarom Joe Bonamassa zeer gecharmeerd is van de Zweedse band Black River Delta. Dusdanig gecharmeerd dat hij de band uitnodigde voor zijn Cruise Festival.

Black River Delta is namelijk een band, die hun bluesrock verpakt in een zeer stevig en zeer rauw geluid waardoor soms een mix ontstaat tussen massieve Led Zeppelin-achtige grooves en het ongepolijste garageblues geluid van the Black Keys.

De band bestaat uit Erik Jacobs (zang, gitaar), Pontus Ohlsson (gitaar, harmonica), Mans Lindblom (drums) en Josef Boding (bas).

Hun derde album begint met het krachtig groovende Burning And Burning. Een ziedend hard nummer met een schroeiend garageblues geluid gekoppeld aan een Led Zeppelin-achtige kracht. Howlin’ Back At You gaat iets meer richting de Southern Rock door de aanwezige countryblues invloeden. Shakin’ begint zeer broeierig en gaat op het eind al log groovend los.

De band laat op dit album ook een aantal keer een meer intiemere, breekbare kant horen. Zo klinkt het donkere Solitary Man behoorlijk breekbaar met de hard gierende harmonica van Pontus Ohlsson in de hoofdrol. Ook de ballad 400 Hours is breekbaar met een donkere tekst als “I rest with a gunhole in my chest”.

Het grootste deel van het album is gevuld met hard groovende bluesrock. Black Gold klinkt hard, funky en vooral rauw.

Left My Heart In The City heeft heerlijke massief beukende grooves en de afsluiter van het album, Now I Know, is een verpletterend hard voorbeeld van het smerige harde bluesrock geluid van Black River Delta.

Een zeer overtuigend derde album, dat zijn weg naar de bluesrockfans zeker zal vinden!

Tracklist:
01. Burning And Burning
02. Howlin’ Back At You
03. Shakin’
04. Solitary Man
05. Black Gold
06. 400 Hours
07. California Sun
08. Train Back Home
09. Left My Heart In The City
10. Midnight Train
11. Now I Know

Website: Black River Delta