Recensie: Black Patti – Satan’s Funeral

 

Black Patti – Satan’s Funeral
Format: CD – Vinyl LP / Label: Rhythm Bomb Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

Met het derde album van het Duitse duo Black Patti begeven we ons op het grensgebied van de hel en de hemel via elf akoestische nummers, die op een fraaie wijze de blues mixen met folk, jugband music en de gospel.

Peter Crow C. (zang, gitaar, harmonica) en Ferdinand “Mr. Jelly Roll” Kraemer (zang, gitaar, mandoline, mandola) gaan opgewekt stuwend van start met Black Patti Is Coming. Een nummer waarin blijkt dat dit duo zowel vocaal als instrumentaal prima op elkaar aansluit.

De stomende puffende harmonica staat centraal in de pompende countryblues God Don’t Like It. De cover van het Skip James nummer Be Ready When He Comes is een donkler klinkende aankondiging van de komst van Jezus , met een broeierige mandoline, slidegitaar en doorleefde zang.

Blind Gary Davies’ I Saw The Light (I) klinkt intiem bonkend met een zwaar zwoegende harmonica. Lonesome Valley is een nummer in de beste Will The Circle Be Unbroken traditie.

In het sprankelende Woke Up This Morning (With My Mind On Jesus), een nummer van Blind Roosevelt Graves, vindt een opgewekte mix van gospelblues en bluegrass plaats.

De Hank Williams klassieker I Saw The Light (II) krijgt van het duo een pompende bluesuitvoering. Black Patti sluit af met het optimistisch klinkende Get On The Road To Glory.

‘Satan’s Funeral’ is een prachtig intens en intiem klinkend bluesalbum, dat ook nog eens voorzien is van een prachtige hoes, gemaakt door Mad tekenaar Robert Crumb.

Website: Black Patti

Hits: 1