Recensie: Big Daddy Wilson – Hard Time Blues (EP)

 

Big Daddy Wilson - Hard Time Blues

Big Daddy Wilson – Hard Time Blues (EP)
Format: EP / Label: Continental Record Service
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

In september gaat het nieuwe album, ‘Hard Time Blues’, verschijnen van zanger-gitarist Big Daddy Wilson uit North Carolina. Een album waarop het machtige soulblues geluid van Big Daddy weer volop te bewonderen zal zijn.

Dat doet de EP ‘Hard Time Blues’ namelijk flink vermoeden.  Het titelnummer van de EP, Hard Time Blues, is een cover van het Eric Bibb nummer en het doet automatisch denken aan het intieme soulgeluid van Curtis Mayfield. Een heerlijk romig en dromerig soulbluesnummer met de machtige soulstem van Big Daddy.

Dat wordt gevolgd door het broeierige, traag bonkende Maybe It’s Time. Een nummer in de krachtige Rag ‘N’ Bone Man stijl. Een indrukwekkend, zinderend donker nummer.

Als bonustrack covert Big Daddy het Bob Dylan nummer Don’t Think Twice, It’s Alright op een zeer warme en intieme wijze met een sprankelend geluid.

Ik vertrouw er nu al op dat het komende album van Big Daddy Wilson weer een magistraal mooi soulblues album gaat worden. Tot die tijd vermaak ik mij prima met deze heerlijke EP!

Website: Big Daddy Wilson

Tracklist:
01. Hard Time Blues
02. Maybe It’s Time
03. Don’t Think Twice, It’s Alright (bonustrack)

Hits: 0