Recensie: Band Of Friends – Spotlight On The G Man Volume 2

 

Band Of Friends - Spotlight On The G Man Volume 2

Band Of Friends – Spotlight On The G Man Volume 2
Format: CD / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Een eerbetoon aan Rory Gallagher

Bassist Gerry McAvoy gaat met zijn Band Of Friends maar door met het in leven houden van de muziek van Rory Gallagher. Vlak na deel 1 van ‘Spotlight On The G Man’ is er nu ‘Spotlight On The G Man Volume 2’.

Een album dat ook weer grotendeels gevuld is met covers van Rory Gallagher nummers, uitgevoerd door Gerry McAvoy (bas), Brendan O’Neill (drums), Paul Rose (gitaar, zang) en Jim Kirkpatrick (gitaar, zang).

En opnieuw is er hier sprake van een prima, zeer respectvol, eerbetoon aan de in 1995 overleden bluesrock gigant Rory Gallagher.

Het album is gevuld met nummers, afkomstig van de vele Rory Gallagher albums.

Te beginnen met Treat Her Right, een nummer van Roy Head, dat op het album Blueprint te vinden was. Een ingetogen sfeervolle shuffle met een krachtig rockend refrein en uiteraard vlijmscherp gitaarwerk van de beide gitaristen.

Secret Agent, van het ‘Calling Card’ album, rockt fel en rauw, gevolgd door het funky pompende Livin’ Like A Trucker. My Baby She Left Me is een soepel bluesshuffle met priemend gitaarwerk en een scheurende harmonica.

Kid Gloves, van het Fresh Evidence album, is en blijft een ongecompliceerde heerlijke rocker, hetgeen ook geldt voor het Chuck Berry (“Nadine”)  achtige Claudine.

Het lekkerst klinken de gruizige, rauwe rockers Road To Hell en Keychain.

Als afsluiter van dit album is gekozen voor het sfeervolle en instrumentale Fuel To The Fire.

Band Of Friends heeft het, op dit tweede deel, wederom voor elkaar gekregen om een eerbetoon aan Rory Gallagher af te leveren, dat zeer zeker de harten van de Rory Gallagher fans zal stelen!

Tracklist:
01. Treat Her Right
02. Lonely Mile
03. Secret Agent
04. Livin’ Like A Trucker
05. My Baby She Left Me
06. Road To Hell
07. Keychain
08. Kid Gloves
09. Dead Mans Curve
10. Claudine
11. Fuel To The Fire

Website: http://www.bandoffriends.eu/