Recensie: Austin Epremian Weller – Who Is To Know?

Austin Epremian Weller – Who Is To Know?
Format: CD / Label: Acoustic Music Records
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Het trio Ray Austin (zang, gitaar), Johannes Epremian (viool, gitaar, dobro, zang) en Chris Weller (orgel, piano, synthesizer) staat op het album “Who Is To Know?” garant voor zeer sfeervolle folkie muziek van een zeer intiem gehalte.

Deze drie muzikanten kennen elkaar al jaren. Johannes Epremian, afkomstig uit de klassieke vioolhoek, werkte al eerder samen met Ray Austin en Chris Weller was lid van Ray Austin’s band en speelde daarnaast samen met artiesten als Nina Hagen, Zucchero, Udo Lindenberg en Shirley Bassey.

Ray Ausdtin heeft al 5 albums achter zijn naam staan en heeft in Gottenheim zijn eigen muziekcafé de Halifax, die hij samen met zijn vrouw runt.

Op hun album is het folkgeluid nadrukkelijk aanwezig. Vooral vormgegeven in intieme ballads als For A While met zijn zacht huilende synthesizer, warme zang, breekbaar akoestisch gitaarspel en sfeervolle vioolklanken. Ook A Friend is een ballad met een zacht tintelend geluid en warme pianoklanken.

De cover van Jackson C. Franks’ Blues Run The Game heeft een bijna pastoraal geluid. Ook Leaving London is een cover en wel van een Tom Paxton nummer, dat aangenaam intiem voorbij deint.

De blues doet zijn intrede in Mississippi Machine met zijn luie broeierige geluid en soulvol orgel. Vrolijk word je van de Britse folkdance traditional Merrily Kissed The Quaker met zijn luchtige swing.

Folkgeluiden, die doen denken aan bijvoorbeeld Ralph McTell of Gerry Rafferty kom je tegen in Who Is To Know?  en het afsluitende Halifax.

Het trio Austin Epremian Weller heeft een prachtig intiem album afgeleverd dat zeer aan te bevelen is aan de fans van de folk.

Tracklist:
01. For A While
02. A Friend
03. Blues Run The Game
04. October Winds
05. Who Is To Know?
06. The Wind And The Sea
07. Leaving London
08. Standing In The Rain
09. Merrily Kissed The Quaker
10. Mississippi Machine
11. Come Stand Beside Me
12. Halifax

Website: Acoustic Music Records

Hits: 0