Recensie: Annie Capps – How Can I Say This?

 

Annie Capps - How Can I Say This

Annie Capps – How Can I Say This?
Format: CD – Digital / Label: Yellow Room Records
Release: 2023

Tekst: Peter Marinus

Annie Capps is een singer-songwriter uit Michigan, die al flink wat albums samen met Rod Capps opnam.

Op haar nieuwste album, ‘How Can I Say This?’, behandelt zij haar eigen persoonlijke issues maar ook die van andere personen. Zij doet dit twaalf nummers lang op een zeer indringende en breekbare wijze. De ene keer sprankelend de andere keer zeer breekbaar en intiem.

Annie wordt op haar album bijgestaan door alleen maar vrouwelijke muzikanten en zangeressen. Met name de vele backing vocals zorgen voor een dromerige sfeer op dit album.

Het album opent met My Eden, een zeer intiem sprankelend Americana nummer met Annie’s betoverende stem, een stemmige viool en cello en zacht swingende percussie. Learning is vervolgens een warm deinend nummer met een bijdrage van de viool van Diane Perry.

Met het zwoele Two Different Things begeeft Annie zich op jazzy gebied met stuwend pianowerk van Heather Pierson. How Can I Say This? is een zeer intieme en breekbare ballad opgesierd door de prachtige backing vocals en stemmige cello. The Punch is meer sprankelend met de mandoline van Judy Insley en de zang van Annie, die de kwaliteit van Emmylou Harris benadert.

My Father’s House wordt hemels gezongen en is zeer indrukwekkend en beklemmend. Het dromerige Crowded deed mij aan Suzanne Vega denken. Hier speelt de zacht kermende viool van Erin Zindle een belangrijke rol.

Het zijn vooral de lome bedwelmende nummers als The Silent, Riverbound, Only Sometimes en Yesterday, die het beluisteren van dit album zeer de moeite waard m aken.

‘How Can I Say His?’ Van Annie Capps is een breekbaar, intiem en zeer elegant Americana album.

Tracks:
01. My Eden
02. Learning
03. Two Different Things
04. How Can I Say This?
05. The Punch
06. My Father’s House
07. Dirty Little Secret
08. The Silent
09. Riverbound
10. Crowded
11. Only Sometimes
12. Yesterday

Website: https://annieandrodcapps.com/