Recensie: American Aquarium – Slappers, Bangers & Certified Twangers Vol. One

 

American Aquarium - Slappers, Bangers & Certified Twangers Vol. One

American Aquarium – Slappers, Bangers & Certified Twangers Vol. One
Format: Green Vinyl – Digital / Label: Losing Sides Records
Release: 2021
Tekst: Peter Marinus

American Aquarium is een Amerikaanse roots band, die normaal gesproken ontzettend vaak optreedt. Tijdens de Corona pandemie was dat uiteraard niet mogelijk.

Stil zitten is echter totaal niets voor deze band dus werd er besloten om een album op te nemen, dat geheel gevuld is met covers van Americana nummers uit de 90’s.

En dat houdt niet in dat je direct moet wegrennen omdat je denkt dat je hier met die typisch Amerikaanse gladgestreken countrypop uit die tijd te maken gaat krijgen.

American Aquarium

Totaal niet! Frontman B.J. Barham (zang, gitaar), Rhett Huffman (keyboards), Neil Jones (pedal steel), Ryan Van Fleet (drums), Shane Boeker (gitaar) en Alden Hedges (bas) geven de covers namelijk een geheel eigen, ongepolijst, gezicht.

Sommige covers zijn afkomstig van gevestigde Americana namen zoals I Try To Think About Elvis van Patty Loveless, dat door American Aquarium fel en hoekig rockend gebracht wordt.

Trisha Yearwood’s She’s In Love With The Boy klinkt daarentegen intiem maar wel ongepolijst. De versie van Faith Hill’s Wild One klinkt ongepolijst en rebels.

Vrolijk word je van de cajun swinger Down At The Twist And Shout, een nummer van Mary Chapin Carpenter.

Van de voor ons minder bekende artiesten springen de versies van het broeierig pompende Some Girls Do (van Sawyer Brown), het fel rockende John Deere Green (van Joe Diffie) en het John Cougar achtige Should’ve Been A Cowboy (van Toby Keith) er uit.

American Aquarium heeft met dit album een prima manier gevonden om de pandemie door te komen. En volgens mij houdt het “Volume 1” in de albumtitel in dat er nog meer aan komt. Laat maar komen!

Tracklist:
01. Queen Of My Double Wide Trailer
02. Some Girls Do
03. I Try To Think About Elvis
04. She’s In Love With The Boy
05. John Deere Green
06. Wild One
07. Lost And Found
08. Down At The Twist And Shout
09. Heads Carolina, Tails California
10. Should’ve Been A Cowboy

Website: American Aquarium