Recensie: Adapter Adapter – No Comfort

 

Adapter Adapter - No Comfort

Adapter Adapter – No Comfort
Format: CD – Vinyl LP – Digital / Label: Independent
Release: 2021

Tekst: Peter Marinus

Als je van smerige, ongepolijste garageblues houdt zou ik dit nieuwe album van het duo Adapter Adapter uit Providence, Rhode Island, eens gaan beluisteren. Nick Ryder (zang, gitaar, harmonica) en Christopher Roy (drums) hebben namelijk een derde album uitgebracht met hierop acht gonzende bluestracks.

Het gonzende garagebluesgeluid van Adapter Adapter is flink voorzien van een 70’s heavy bluesrock geluid waarin je o.a het geluid van Blue Cheer, ZZ Top, The Groundhogs maar ook T.Rex tegenkomt.

Geopend wordt met de rauwe tweemans boogie Nothing Left, voorzien van hoekig raspende fuzzriffs en een kreunende harmonica. Vervolgens is No Comfort een sluipende donkere fuzzblues, die zich kermend voortsleept onder aanvoering van een bijtende fuzzgitaar.

In het pompende Lizzy’s Revenge is de invloed van T.Rex overduidelijk aanwezig. Een hoekig nummer met bijtend bluesy gitaarwerk.

Na de broeierige blues van Tell Me A Lie volgt het zeer intens en massief pompende RI Shakedown. Een boogie a la ZZ Top met een massief fuzzgeluid. De schroeiende luie blues I Tried mengt het heavy 70’s bluesgeluid met een donker Black Sabbath geluid.

Bij Coffin Shaker kon ik alleen maar “hoezo Boom Boom Boom” denken….

Het album wordt traag afgesloten met de slepende fuzzblues Lady No More.

Liefhebbers van smerige garageblues kunnen dit derde album van Adapter Adapter blindelings aanschaffen!

Tracks:
01. Nothing Left
02. No Comfort
03. Lizzy’s Revenge
04. Tell Me A Lie
05. RI Shakedown
06. I Tried
07. Coffin Shaker
08. Lady No More

Website: https://adapteradapterband.bandcamp.com/album/no-comfort