Ticket West – 49 Park St. Blues

 

Ticket West - 49 Park St. Blues

Ticket West – 49 Park St. Blues
Format: CD – Vinyl LP
Label: Sonic Rendezvous
Release: 2022

Release datum: 3 juni, 2022

Ticket West brengt derde album “49 Park St. Blues’ uit

Op 3 juni 2022 verschijnt het derde album van Ticket West, de bluesband rondom de broers Pascal en Walter Wilhelm. Het album is getiteld “49 Park St. Blues” en een tweetal singles (“l Did You Wrong” en “Good Woman”) zijn op alle streamingsdiensten al te beluisteren. Waar de voorgangers “Highclass Horse” (2O20) en “Cab Driving Man” (2021)* nog leunden op een mix van West Coast – en Chicago blues laat het nieuwe album een nog gevarieerder geluid horen met dit keer uitsluitend eigen werk.

Naast zangeres Laura Kits en zanger Arjen Veldman nodigden de broers voor het nieuwe album harmonicaspeler Bas Kleine en saxofonist Wouter Schueler uit. Toetsenist Roel Spanjers en drummer Kees van Herk waren dit keer ook weer van de partij. Het album werd opgenomen in de Vuurland Studio in Utrecht en geproduceerd door Erny Green, die ook voor de vorige twee albums tekende.

Verschil met de vorige albums is dat het uitsluitend eigen werk bevat. De nummers gaan over over oude en nieuwe liefde, ouder worden en de dood. De bluesstijlen waarvan Ticket West zich bedient zijn dit keer nog gevarieerder en het album komt ook op vinyl uit.

Ticket West is het verhaal van twee broers die in hun jonge jaren luisterden naar bluesoptredens die hun vader opnam van de radio. ln 1984 (ze waren toen 14 en 11) nam hij een concert op van Jimmy Johnson en Billy Boy Arnold die optraden in Nick Vollebregt’s jazz Café in Laren. Hij gebruikte hiervoor een grote bandrecorder die in de huiskamer stond. Voor zijn verjaardag ging zijn vrouw naar de platenwinkel. Ze kwam thuis met platen van Albert King (King of the blues guitar) en Lightnin’ Hopkins. Deze platen raakten een snaar bij de oudste broer die op dat moment klassiek gitaarles had. De platen werden grijs gedraaid, de oudste broer kon binnen de kortste keren alle solo’s van Albert hardop nazingen. Hij wist: dit wil ik ook. De broers hadden twee vrienden (ook broers) die gitaar en drums speelden. De oudste broer koos voor de bas en overtuigde zijn jongere broer dat hij wel kon zingen. Een band was geboren. Maar na een paar jaartjes repeteren en een handvol optredens ging de band uit elkaar. De broers kozen allebei een eigen muzikaal pad, maar ze wisten dat ze ooit weer bij elkaar zouden komen om muziek te maken. Na dertig jaar was die tijd daar. Ticket West is het verhaal van twee broers die doen wat ze het liefst doen; nummers schrijven, opnemen en optreden met vrienden, zonder gebukt te gaan onder de last van roem en rijkdom.

Gewoon je best doen om iets moois te maken. Hun blues is weer levend.

Website: https://ticket-west.com/

Tracks:
01. I Did You Wrong
02. Good Woman
03. Nice Guy
04. l Buried A Friend*
05. What Can A Man Do?
06. Meant To Be
07. Forty-Nine
08. Hard To Forget
09. Say Sorry
l0. She’s The Best
11. Love Song

*) ln loving memory of Klaas Vermeulen

Album details:
Pascal Wilhelm: guitars, vocals on 4.,5.,6., Lt, backing vocals on 10.
Walter Wilhelm: bass, vocals on L., 8., backing vocals on7.,10.
Kees van Herk: drums, percussion
Roel Spanjers: keys on 1., 3., 5., 6., 8., 9.
Laura Kits; vocals on 2.,3.
Arjen Veldman: vocals on 7., 9., 1O.
Bas Kleine: harmonica on 1., 4.,9., 10.,1,’1,.
Wouter Schueler: saxophones on 2.,3.,6. ,7.
Ernst Grevink: rhythm guitar on 1-0., backing vocals on 10.

Allsongs and lyrics by P. Wilhelm, except “Good woman” music by P.Wilhelm, W. Wílhelm and K. van Herk and “Forty-nine” music by P. Wilhelm and W. Wilhelm.
Recorded, mixed and mastered June – October 2021,by Ernst Grevink at Vuurland Studios Utrecht, the Netherlands.
All artwork by Meinder Verheggen