Theo Sieben – Join The Crowned!

 

Theo Sieben - Join The Crowned

Theo Sieben – Join The Crowned!
Format: CD
Label: Eigen Beheer
Release: 2022

Release datum: 22 November, 2022

Een album met moderne, vooral akoestische bluesmuziek. Opgenomen met een live en spontaan gevoel, op de oude manier, in zijn huiskamer met vintage apparatuur en moderne plugins. Hier en daar wat psychedelisch, met veel slide guitar. Een stem en een gitaar! That’s it.

Een aantal songs, de Death Songs, speelde Theo eerder toen hij werd uitgenodigd op de Ooster Begraafplaats, in Amsterdam, om te komen spelen op avonden met als thema de Dood. Born To Die, Sadie, See That My Grave Is Kept Clean.

Join The Crowned, de optimistische titelsong met referenties naar een van zijn vroege voorvaders uit het Midden Oosten, plus klein eerbetoon aan Kelly Joe Phelps en oude gospelmuziek. Het album bevat verder een paar korte instrumentale stukken, waarvan een de geest van John Fahey oproept.

Needed Time is de gospel song van Lightnin’ Hopkins, nog steeds actueel. Geïnspireerd door de bundel The Anti Slavery Harp, een serie liederen van de Abolitionist Movement uit de vorige eeuw in de VS, zette Theo een tekst opnieuw op muziek, The Slave’s Lamentation.

Ballad of a Native Son gaat over zijn ontmoeting met een native American, midden op een lange brug in Ottawa, Canada. Waarbij de man een triest lied voor hem zong, met de fles in de hand. Over The Mountain, de in lapstyle gespeelde afsluiter. Op weg naar nieuwe oorden!

Website: https://theosieben.com/

Tracks:
01. Join The Crowned
02. See That My Grave Is Kept Clean
03. Born To Die
04. Eventide
05. Sadie
06. March And October
07. Needed Time
08. The Slave’s Lamentation
09. Ballad of a Native Son
10. Over The Mountain