The Sidekicks – Homemade

 

The Sidekicks - Homemade

The Sidekicks – Homemade
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Independent
Release: 2024

Release datum: 21 Maart, 2024

Na ‘Blues And More Than Blues’ (2012) en ‘Texas Of The North (2017)’ is ‘Homemade’ het derde album van de band uit Meulnhörn, Oost-Groningen. Het album wordt naast de digitale release ook op cd en op vinyl uitgebracht.

The Sidekicks maken muziek geïnspireerd door muzikale grootheden en uiteenlopende muziekstromingen, blues, rock, soul, pop en jazz. De ‘Sidekickssound’ kenmerkt zich door een mix van ‘muzikale ingrediënten’ die de bandleden, spelend in andere bands, in de loop der jaren hebben ‘opgepikt’ en hebben meegenomen naar hun thuisbasis in Meulnhörn. The Sidekicks spelen grotendeels eigen composities.

De titel van de eerste cd van de band weerspiegelt hun muzikale stijl: ‘Blues And More Than Blues’. Het album bereikte destijds de Dutch CD Top 100. ‘Texas Of The North’, de tweede cd is een eerbetoon aan Meulnhörn, het buurtschap naast Siddeburen. Ook dit album bevat nummers die allemaal door de bandleden zelf zijn geschreven.

Werden er voor de eerdere cd’s externe producers ingeschakeld en gebruik gemaakt van o.a. de bekende Wisseloord Studio’s in Hilversum, ‘Homemade’ daarentegen is door de bandleden volledig in eigen beheer in ‘hun’ Meulnhörn tot stand gekomen. Het was een bewuste keuze om dit keer het hele proces, van opname tot aan het artwork en distributie zelf te verzorgen. Zanger Teo de Haan: ‘We zijn dankbaar dat we de middelen hiervoor tot onze beschikking hadden. De afgelopen jaren hebben we veel kennis opgedaan en veel geleerd. De tijd was daar om deze uitdaging aan te gaan. Tijdens de opnames heerste er een relaxte vibe, en dat maakt muziek maken nog leuker’. We kunnen terugkijken op een geweldige ervaring en trots zijn op het eindresultaat’.

Line-up:
Teo de Haan: zanger, mondharp
Peter Hummel: gitarist
Arnout Arkenbout: toetsenist, Hammond, piano
Fenno de Boer: basgitarist
Wim Entzinger: drummer

Website: https://www.thesidekicks.nl/

The Sidekicks - Homemade - back