The Secret Sisters – Mind, Man, Medicine

 

The Secret Sisters - Mind, Man, Medicine

The Secret Sisters – Mind, Man, Medicine
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: New West Records – V2 BeNeLux
Release: 2024

Release date: 29 Maart, 2024

The Secret Sisters, Laura Rogers en Lydia Slagle uit Alabama, nemen hun tijd. Tussen hun meesterwerken ‘You Don’t Own Me Anymore’ (2017) en ‘Saturn Return’ (2020) zaten drie jaar, daarna moesten we vier jaar wachten op ‘Mind, Man, Medicine’ (2024). Maar dat wachten wordt ruimschoots beloond.

Veel van de twaalf nummers zijn opgenomen in de legendarische FAME studio in Muscle Shoals, ze kregen hulp van Alabama Shakes-bassist Zac Cockrell en de briljante gitarist Larry Campbell en Ray Lamontagne zingt mee op All The Way.

Maar waar het ook nu weer om draait is de adembenemende in folk, country en soul wortelende samenzang van Laura en Lydia en hun gave om prachtige en emotionele liedjes te schrijven over het moederschap, de liefde en de niet altijd vrolijk stemmende staat van de wereld. Muziek met een ongekende zeggingskracht die deze keer nog meer dan voorheen de ziel compleet blootlegt. De vraag is of er in 2024 betere platen zullen verschijnen dan Mind, Man, Medicine. Weinig, zoveel is zeker.

Website: https://www.secretsistersband.com/

Tracks:
01. Space
02. Paperweight
03. If the World Was a House
04. All the Ways (feat. Ray LaMontagne)
05. Planted
06. Never Walk Away
07. I Needed You
08. Bear With Me
09. Same Water
10. I Can Never Be Without You Anymore
11. I’ve Got Your Back