The Grand East – Floor = Lava

 

The Grand East - Floor = Lava

The Grand East – Floor = Lava
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: V2 Records
Release: 2023

Release datum: Oktober 13, 2023

De Nederlandse band The Grand East heeft laatst de nieuwe single ‘Sexclub’ uitgebracht die bruist van de energie en mierzoet is. Het nummer gaat over vrijheid en de overprikkeling van onze huidige maatschappij. De band heeft ook een indrukwekkende clip uitgebracht die een cynisch hart onder de riem is voor degenen die tegen de oorlog van Poetin zijn.

De clip is een uitvergroting van het gedrag van wereldleiders die enge spelletjes spelen met duizenden echte levens als inzet. De band wil laten zien dat we ons niet moeten laten afschrikken door deze machthebbers en dat we moeten blijven strijden voor vrijheid en gelijkheid.

The Grand East zou in juli 2022 optreden op een Russisch festival, maar door de invasie van Oekraïne ging dit niet door. De band heeft contact gehouden met de organisator van het festival en heeft met de clip een boodschap gestuurd naar alle Russen die tegen Poetin en zijn oorlog zijn.

Met hun nieuwe sound en nieuwe samenstelling heeft The Grand East nieuwe nummers opgenomen die minder jams en meer volledige songs met een 80’s sausje bevatten. De band heeft hun party-kant vergroot en staan dan ook bekend om hun zwetende publiek, moshpits en crowdsurfers tijdens hun liveshows. De band blijft ons verrassen met hun nieuwe sound en blijft ons inspireren om te blijven dansen en strijden voor onze rechten.

Website: https://www.thegrandeast.nl/

Tracks:
01. Sex Club
02. Overflowing
03. Monarch
04. High Miles
05. Lowdown
06. Change It All
07. Easy Life
08. Stuck In The Morning
09. Floor = Lava

Data:
13 oktober: Burgerhaven, Deventer
19 oktober: VERA, Groningen
20 oktober: EKKO, Utrecht
21 oktober: Merleyn, Nijmegen
27 oktober: Rotown, Rotterdam
26 januari: Paradiso, Amsterdam