Spellbound – Anam Cara

 

Spellbound - Anam Cara

Spellbound – Anam Cara
Format: CD – Digital
Label: Continental Song City – Continental Record Services
Release: 2022

Release datum: 16 Oktober, 2022

Spellbound: een virtuele band met ECHTE muziek

Een weer is er een nieuw coronaverhaal: zeven bevriende muzikanten kwamen NIET bij elkaar om TOCH samen een plaat te maken. Het resultaat: het album ‘Anam Cara’ van Spellbound.

Spellbound is een initiatief van de Schotse zangeres en kunstenares Julie Scott en bassist en tekstschrijver Peter Slager (BLØF). Het project begon eind 2020, midden in de lockdown toen Peter aangaf dat hij gecharmeerd was van Julie’s liedjes en er meer mee zou willen doen.

Met bevriende muzikanten werd ruim een jaar in alle rust aan een bijzondere plaat gewerkt. Ieder op zijn eigen tempo en plaats. Op fysieke afstand van elkaar werd zo een liefdevol geheel gecreëerd. De eerste keer dat de muzikanten elkaar in levende lijve ontmoetten, was tijdens de zomer van 2021, nadat ze al een half jaar samen/apart aan de plaat hadden gewerkt.

Het thema van het album is dan ook alles wat we tijdens de lockdowns het meeste misten, zoals bij elkaar zijn en verhalen delen. Nu is er het album, de meeste liedjes zijn van Julie’s hand, twee nummers schreven Peter en Julie samen.

‘Anam Cara’ is een vlechtwerk geworden van gezamenlijke ervaringen en vertellingen, gebundeld in een sprookjesachtig album. Kampvuur verbeeld in muziek en gezang.

Website:
https://juliescott.nl/
http://www.peterslager.com/

Tracks:
01. All Is Well
02. Halos & Hearts
03. Old Magazines
04. Amazing
05. Perfect Storm
06. Wave
07. Mad Hatter
08. Praise
09. Sea Song
10. Whiskey
11. Deep Fall
12. Tender Dancing
13. You Are Here

Spellbound is:
Julie Scott –zang, gitaar;
Peter Slager –bas, zang;
Maaike Peterse –cello;
Ruben Margarita –viool;
Stefan Blankestijn –gitaar;
Roeland Drost –grande piano, harmonium;
Stefan van de Brug –drums
Pepijn Stutterheim -geluid