Simon McBride – The Fighter

 

Simon McBride - The Fighter

Simon McBride – The Fighter
Format: CD – Vinyl LP
Label: earMUSIC – V2 Records
Release: 2022

Release datum: 27 mei, 2022

‘The Fighter’ is het resultaat van hard werken, van jarenlange ervaring op de weg en in de studio. Het album is klassieke kwaliteitsrock met ongelooflijke gitaarstukken en zware, ritmische percussies. Het heeft sterke melodische elementen die in je hoofd blijven hangen, die zowel zijn vroege invloeden weerspiegelen die hem inspireerden om gitaar te spelen als de muzikale reis die hij sindsdien heeft gemaakt. De nummers zitten vol hoop en positiviteit. Elke noot op deze plaat betekent iets voor Simon en zijn band en dat voel je.

Met het album in het vooruitzicht bracht Simon McBride vorige week de derde single van zijn album uit genaamd ‘Don’t Dare’. Samen met de single kwam ook een bijbehorende video.

Bekijk hem hier:

McBride komt uit Belfast in Noord-Ierland, een plek die resoneert met de muzikanten zoals Gary Moore, Rory Gallagher en bands als Thin Lizzy, Stiff Little Fingers en uiteraard U2. Hij speelde op tournee met de band van Ian Gillan, de Don Airey-band en ex-leden van Whitesnake als onderdeel van Snakecharmer. Simon is door niemand minder dan Ian Gillan van Deep Purple geprezen als “one of the best guitar players in the world.”

Momenteel vervangt Simon Steve Morse in Deep Purple, die vanwege een familieaangelegenheid tijdelijk een pauze heeft genomen van zijn positie bij de band. Joe Satriani die in 1993 en 1994 met de band speelde, zei in een interview met eonmusic het volgende; “Simon is a great call for that, so that’s really great”, he said; “I mean, the band is close to Simon, and Simon’s a great guitarist”.

Dit album is de perfecte kans voor Simon om naam te maken en te schitteren in de rockwereld! Classic Rock Music UK en Powerplay Magazine hebben beide Simon’s album al met top ratings beoordeeld. “As talented as Simon is, you feel he should be better known” – Powerplay (9/10). Opgenomen in de legendarische Chameleon Studios in Hamburg, heeft dit album alles wat een goed rockalbum nodig heeft… ‘The Fighter’ voelt als het ontbrekende stuk die hem naar de top zou kunnen brengen, vlak naast de legendarische gitaarhelden, waar hij thuishoort.

Website: https://www.simonmcbride.net/

Tracks:
01. Don’t Dare
02. Show Me How to Love
03. Kingdoms
04. The Fighter
05. High Stakes
06. Let Me Go
07. 100 Days
08. King of The Hill
09. Just Takes Time
10. Trouble
11. Back to You
12. The Stealer

Simon McBride - Don’t Dare