Rose Hotel – A Pawn Surrender

 

Rose Hotel - A Pawn Surrender

Rose Hotel – A Pawn Surrender
Format: CD – Vinyl LP – Digital
Label: Strolling Bones Records
Release: 2024

Release datum: 14 Juni, 2024

In Rose Hotel’s labeldebuut ‘A Pawn Surrender’ voor Strolling Bones Records, claimt de uit Atlanta afkomstige zangeres, songwriter en multi-instrumentalist Jordan Reynolds haar bureau met een set van tien nummers met genuanceerde indierock-songcraft die put uit een palet van psychedelische glans en folk invloeden via haar Southeastern wortels. Met een drang om hulde te brengen aan de legendes van de kunstvorm, gebruikt ze de attributen van psychedelische rock niet als bronmateriaal, maar als versiering, terwijl ze relaties, vrouwelijke woede, lust, verleiding, gelukzalige onwetendheid, beangstigende apathie, waanideeën en illusies.

De naam Rose Hotel doet een band vermoeden, maar is het alias van Jordan Reynolds uit Atlanta die met ‘A Pawn Surrender’ haar tweede album aflevert. En dat is een goede en vooral opwindende plaat geworden. ‘Probleem’ is alleen dat haar muziek onmogelijk in een hokje onder te brengen is.

Psychedelische rock, ja. Folk, ja. Singer/songwriter, ja. Jazz, ja. Indierock, ja. Pop, ja, ook dat. Het ‘probleem’ van Rose Hotel is haar kracht. Ze is alles en ze is in alles ook goed. Haar liedjes zijn top, haar teksten ongelooflijk, ze is een meer dan getalenteerde muzikante. Als ooit de omschrijving ‘horen is geloven’ op zijn plaats was, dan is het voor ‘A Pawn Surrender’, een serieuze kandidaat voor de eindejaars-lijstjes.

Website: https://www.rosehotelmusic.com/

Tracks:
01. Fall in Love Again and Again
02. Fruit Tree
03. Drown
04. Not Like That
05. King and a Pawn
06. Pushing Me
07. On Your Side
08. Pull the Wool
09. Every Day
10. Illusion Anyway