Rob Orlemans & Half Past Midnight – Shake Them Down

 

Rob Orlemans & Half Past Midnight - Shake Them Down

Rob Orlemans & Half Past Midnight – Shake Them Down
Format: CD
Label: Metal Horse Records & Media – Distributie: Coast To Coast
Release: 2023

Release datum: 21 April, 2023

ROB ORLEMANS & HALF PAST MIDNIGHT
New Album: “SHAKE THEM DOWN”

De Nederlandse blues-rock formatie Rob Orlemans & Half Past Midnight behoort al vele jaren tot de internationale top van het blues en rock genre en behoeft natuurlijk verder weinig introductie.

Maar met veel trots kunnen we wel melden dat er eindelijk weer een nieuw studio album is, getiteld “Shake Them Down”. Het album bevat, inclusief 2 live bonus tracks (waarvan 1 met Michael Katon), in totaal 14 songs. Op de Ten Years After cover na zijn alle songs geschreven door Rob Orlemans.

Rob Orlemans is zonder meer het “gezicht” van de band. Met zijn kenmerkende stijl wordt hij één van de “real deal” blues-rock gitaristen genoemd. Zijn ietwat doorleefd stemgeluid en enerverend gitaarwerk is ieder optreden weer een ware happening.
Drummer Ernst van Ee (Highway Chile, Helloise, Vengeance, Lana Lane) en Piet Tromp (bass) voelen elkaar perfect aan en zijn zeker ook bepalend voor de totale sound.
Met deze stevige ritmesectie heeft Orlemans een band die vanaf de eerste minuut vol energie uit de startblokken schiet en altijd garant staat voor een spetterende performance.

Net als bijvoorbeeld de laatste albums “Highway Of Love” en “KO LIVE” bevat ook het nieuwe album aanstekelijke en goed doordachte songs met veel rock en blues invloeden. Ook in het buitenland is er weer veel belangstelling. Have a listen!

Vanaf releasedatum ook beschikbaar in de platenwinkels,op de internetsites en via de bekende stream- en downloadsites zoals o.a. Spotify.

Website: http://www.halfpastmidnight.nl/

Tracks:
01. Boogie On Down The Line
02. Into The Night
03. Never Be Ready
04. Honkin’ To The Blues
05. A Dirty Shame
06. Shake Them Down
07. Give That Thang To Me
08. Song For Erik
09. Nadine
10. Love Like A Man
11. Moonlight Rumble
12. Desire

Bonus tracks:
13. JL Boogie (Live)
14. Red Moon Rising (Live TV)