Rik Meijer – Rik Meijer

 

Rik Meijer - Rik Meijer

Rik Meijer – Rik Meijer
Format: CD – 2Vinyl LP
Label: Eigen Beheer
Release: 2022

Release datum: 20 mei, 2022

Aan het 16 nummers tellende album, dat een verscheidenheid aan stijlen biedt met blues(rock) als rode draad, werkten zo’n 20 muzikanten mee:

Hans Eijkenaar/Fokke de Jong – Drums
Michel van Schie/Roni Jonker/Johannes Adema – Basgitaar
Ruben Mulder – Toetsen
Bas Kleine – Bluesharp
Nico Outhuijse – Percussie

Vocals:
Martin v/d Starre (o.a. SRV Undercover)
Cobus Prins (Pub Street Bluesband)
Cindy Oudshoorn (o.a. Kayak)
Auke Busman (Ratband)
Minke Adema (MINK)
Dilana Smith
Jack Bottleneck
Monique Bakker (o.a. Candy Dulfer)
Silvia Dekema
Kevin Stuurhaan
Alex Luttjeboer (Nulvieftug)

Website: https://rik-meijer.com/

Rik groeide op in het Bildt te Friesland, waar ook de Friese blues legende Shakey Sam woonde. Na als jonge jongen een optreden van Shakey te hebben gezien op een bonte avond in het dorp is het zaadje geplant voor het leren spelen van gitaar.

Door veelvuldig luisteren naar the Beatles, wakkerde de liefde voor het maken van muziek des te meer aan. Rik viel al vrij snel op door zijn talent en wilskracht om het gitaarspel goed onder de knie te krijgen. Hij speelde dan ook al in zijn vroege jeugd in lokale bands.

De flamboyante twee meter lange blonde krullenbol studeerde later af op het Conservatorium te Groningen.
Hij bleef in de muziek scene niet onopgemerkt, wat resulteerde in een mooie staat van dienst als vooral rockgitarist.
Hij deed sessies met o.a. Herman Brood, Huub van der Lubbe, Harry Muskee, Rob Hoeke, Bert Heerink,  Jan Akkerman en Tineke
Schoenmaker.

Samen met gitarist Erwin Java maakte hij het album ‘Tracks of the Past’. Op dit album werd meegewerkt door o.a. Herman Brood, Eelco Gelling, Harry Muskee en Woodstock-legende Alvin Lee. Ook speelde Rik lange tijd met, Jan Giro wel bekend in het Friese Rock & Roll circuit. Daarnaast begeleidde hij veel andere artiesten op hun platen en tijdens live shows.

Tegenwoordig produceert en arrangeert hij tracks en werkt hij mee aan projecten voor verschillende artiesten. Met de blues/rockband
Fistful Of Dirt is hij tegenwoordig op pad. Hij is nog lang niet uitgespeeld en de mensen zijn nog lang niet uitgeluisterd naar zijn smaakvolle Rock & Blues sound.

Rik Meijer