Red Beans & Pepper Sauce – 7

 

Red Beans & Pepper Sauce - 7

Red Beans & Pepper Sauce – 7
Format: CD – Vinyl LP
Label: Independent – Distributie: Sonic Rendezvous
Release: 2023

Release date: 17 Februari, 2023

Red Beans & Pepper Sauce staat voor rauwe blues, met sterke classic-rock-invloeden

Het Franse Red Beans & Pepper Sauce geeft je met hun zevende album een schop onder de kont met een mix van classic rock en bluesrock, waarbij o.a. prominente rollen zijn weggelegd voor zang en keyboards. De band heeft in hun thuisland al een flinke reputatie opgebouwd. Na er honderden optredens te hebben gedaan, incl. op gerenommeerde festivals, kijkt de band inmiddels steeds verder over de landsgrenzen. Rolling Stone Magazine was er o.a. al enthousiast over dit album dat deels in de Rockfield Studios, Wales (o.a. Black Sabbath, Oasis, Robert Plant) werd opgenomen en plaatste een track op hun cover mount cd.

Deze stijl, voor het eerst gebracht door Jimi Hendrix en later door Lenny Kravitz, wordt tegenwoordig ook gespeeld door o.a. Gary Clark Jr, Blue Pills en Rival Sons. Bandleider Laurent Galichon heeft eigenlijk een klassiek verhaal: “Ik was 10 jaar toen ik toevallig de single Purple Haze van Jimi Hendrix in handen kreeg en draaide. Ik stuiterde gelijk door de kamer. Sindsdien weet ik wat ik wil: die muziek proberen te maken. Jimi was natuurlijk onbenaderbaar goed. Maar wij komen hopelijk dicht in de buurt.”

Red Beans onderscheidt zich door de sterke aanwezigheid van Jessyka Aké; door haar performance, stembereik en eigen stijl is zij een icoon in wording. Zij is een sterke, tegelijkertijd delicate en krachtige performer met klasse; zij combineert subtiliteit en energie als geen ander. Voeg dat samen met de de massieve, vintage-like sounds van de gitaren, orgel, drums en bass en je hebt Red Beans and Pepper Sauce. Een bandnaam die goed de lading dekt: subtiele smaken, afgetopt met een pittige saus.

Website: https://www.redbeansandpeppersauce.com/

Tracks:
CD 1
01. Going Blind
02. Gonna Dance
03. Guess My Name
04. Lonely
05. What Happens In Vegas
06. Run
07. World Is Burning
08. Let You Down

CD 2 – The Rockfield Live Sessions
01. Outlaw On The Run
02. Rock And Roll
03. Sugar

Line-up:
Jessyka Aké (vocals)
Laurent Galichon (guitar)

Serge Auzier (keyboards)
Pierre Cordier (bass)
Niko Sarran (drums)