PD Martin – Soulbeat Incarnate

 

PD Martin - Soulbeat Incarnate

PD Martin – Soulbeat Incarnate
Format: CD – Digital
Label: Naked Receords
Release: 2023

Release datum: 10 Februari, 2023

‘SOULBEAT INCARNATE’
het debuutalbum van PD Martin

Herfst 2019. PD Martin (aka Piet Vercauteren) trekt samen met Rien Gees en Joris Holderbeke de wereld in als een rechttoe rechtaan blues trio. Maar de klassieke twaalf maten blijken niet genoeg en al snel verlaten ze het vertrouwde pad. Elke song, elke show wordt een verkenningstocht, daar waar de grens tussen vurige blues en dampende funk vervaagt. Het drasland waar hun hartslag één wordt met het oerritme van de almachtige Soulbeat. Met de inspiratiekleppen wagenwijd open, laat PD zich verleiden tot diep graven en fel spiegelen. Ook de lyrics spreken voor zich.

In dit project vindt Piet Vercauteren – na lang rondtrekken met verscheidene bands – zijn ware muzikale honk. De studio lonkt, de tijd toont zich rijp om het relaas van deze intense en opwindende reis vast te leggen. Ergens onderweg wordt JB Biesmans (Travellin’ Blue Kings) opgepikt als producer.

‘Soulbeat Incarnate’ is een diverse verzameling van elf originele nummers. Van de rauwe blues van “Artificial State of Misery”, doorheen de funky hooks van “Come to Bed”, tot de verlokkend dansbare groove van “Strip It Down” zuigt dit album je mee van begin tot einde.

PD MARTIN (aka Piet Vercauteren), geboren in 1984, raakte bezeten door de gitaar op zijn 12de. Sindsdien speelde hij in allerlei bands, waarbij hij zichzelf onderdompelde in een grote verscheidenheid aan muzikale stijlen (rockabilly, hard rock, blues, bluegrass,…).

Eind 2019 beslist hij dat de tijd rijp is om zijn zelfgeschreven nummers, als zanger-gitarist, de wereld in te sturen en richt zijn eigen band op.

Wat begint als een rechttoe rechtaan powertrio groeit uit tot een funky blues ‘n soul kwartet. Sterke composities, die veel verder gaan dan de klassieke twaalf maten, een retestrakke ritmesectie, gevatte teksten en virtuoos toetsen- en gitaarspel vormen het handelsmerk van deze opwindende band.

Website: https://www.facebook.com/pdmartinofficial/

Tracks:
01. Make Me Pay
02. Come to Bed
03. Strip It Down
04. Burn the Witch
05. Wild River
06. Artificial State of Misery
07. Tantric Beach Night
08. 4T2
09. Too Good to Be True
10. Soulbeat Incarnate
11. That’s My Gal