Mercy John – Nights On Fire

 

Mercy John - Nights On Fire

Mercy John – Nights On Fire
Format: CD – Vinyl LP
Label: V2 Records
Release: 2022

Release datum: 28 oktober, 2022

‘Nights On Fire’, zo luidt de titel van het nieuwe langverwachte derde studioalbum van Mercy John.
Deze opvolger van het alom geprezen album ‘Let It Go Easy’ (2019) zal 28 oktober 2022 op vinyl en als CD gereleased worden bij V2 records.

Het nieuwe 11 nummers omvattende album schreef Mercy John in de Covid-periode. Een tijd waarin ieders geduld op de proef werd gesteld, er steeds maar weer shows verplaatst werden en het succes van de mede-geschreven hit ‘Roller Coaster’ vooral op de radio te horen was en helaas niet live. Maar nu is het tijd voor iets anders, tijd om naar buiten te gaan: De nacht in. Om iets nieuws te ontdekken. Om het leven te vieren dat voor ons ligt, maar ook om het leven te vieren van diegenen die Mercy John helaas in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Want de nacht is ondoorgrondelijk, opwindend en verraderlijk tegelijk.

In het begin van 2022 trok Mercy John met zijn vaste band de studio van Jules Fransen in om ’Nights On Fire’ op te nemen. Zoals altijd zijn de songs en teksten een afspiegeling van het leven van de Brabander. Waardoor de nummers van het album van klein en intiem (Death is in the Air) tot groots en intens klinken (Ghost in the Machine), met daarbij genoeg ruimte voor zijn bandleden Rolf Verbaant (gitaar), Kirsten Boersma (toetsen), Tom Zwaans (bass) en Lynyrd Denissen (drums) om te schitteren.

Website: https://www.mercyjohn.com/

Tracks:
01. Teenage Lovers
02. Before You Go
03. How Can We Be In Love
04. Give Me All You Got
05. Death Is In The Air
06. Nighttime Walk
07. Ghost In The Machine
08. I Am A Lover
09. Nights On Fire
10. On With The Parade
11. A Place We Can Go To