Maarten Ouweneel – Ebb & Flow

 

Maarten Ouweneel - Ebb & Flow

Maarten Ouweneel – Ebb & Flow
Format: CD – Vinyl LP
Label: Eigen Beheer
Release: 2022

Release datum: 20 Mei, 2022

Op vrijdag 20 mei 2022 brengt gitarist Maarten Ouweneel (Danny Vera, OG3NE, Ralph de Jongh) zijn eerste album ‘Ebb & Flow’ vol eigen composities uit.
Samen met producer Rogier Hemmes is het album opgenomen in de Okapi studio in Rotterdam.

Speciale gastrollen zijn er voor trompettist Eric Vloeimans en saxofonist Tom Beek.
Het album zal te vinden zijn op alle streaming platforms en is te verkrijgen op vinyl en cd via www.maartenouweneel.com

Bio:
Sommige mensen zijn hun hele leven bezig om een bestemming te vinden. Voor andere mensen is het al vroeg duidelijk welke kant ze op zullen gaan. Noem het toeval, of noem het lot, maar: voor gitarist Maarten Ouweneel (1988) was op jonge leeftijd al helder wat zijn gospel zou worden: de magische kracht van de muziek.

Maarten is nog maar een kleuter als de Beatlesplaten van zijn vader hem weten te raken. Bij vriendjes valt hem op dat er in die gezinnen gitaar wordt gespeeld. Dat wil hij ook. Als zijn eigen vader gitaar begint te spelen, is het hek van de dam. Maarten gaat op les. Eerst akoestisch, dan elektrisch. En voor iedereen is het meteen duidelijk: die jongen heeft aanleg.

Maartens muzikale leven lijkt hem daarna vanzelfsprekend in de richting van de muziek te blijven duwen. Op zijn dertiende verjaardag ziet hij muzikant Age Kat spelen op een tuinfeest. Hij spreekt Kat aan, en de leerling heeft een meester gevonden. Kat speelt die dag Little Wing van Jimi Hendrix, en nummer en performance blazen Maarten zo omver, dat hij vanaf dat moment weet dat hij professioneel muzikant zal worden. Niet veel later gaat Maarten naar de HAVO voor Muziek & Dans in Rotterdam. En niemand is verrast als hij daar vervolg aan geeft door toegelaten te worden op het Rotterdams Conservatorium. Daar krijgt hij les van mensen als Martijn van Agt, Menno Gootjes, Leendert Haaksma en – daar heb je hem weer – Age Kat.

Op het conservatorium ontwikkelt Maarten zich tot wat hij nu is: een doorgewinterde professional, een begeesterde gitarist die overal zijn waarde bewijst. Hij speelde met zijn maatje Ferry Lagendijk lang in de groep van singer-songwriter Dennis Kolen. Met hem speelden ze van festival tot poppodium en theater. Later speelde Maarten met Ralph de Jongh, met Postmen, met Judy Blank, Jennie Lena, Maan… de lijst is láng. De laatste jaren is Maarten een rots in de branding van OG3NE, waar hij vast onderdeel van de begeleidingsband is.
Sinds 2021 speelt Maarten ook bij
Danny Vera.

Maar: Maarten is natuurlijk allereerst gewoon Maarten. En dat is de volgende stap in zijn carrière: een soloplaat. Maarten werkt intensief aan een instrumentaal album vol eigen composities. De plaat bevat onder meer een samenwerking met Eric Vloeimans. Het geheel werd opgenomen in de Okapi-studio in Rotterdam, met Rogier Hemmes. Verwacht de release van deze langverwachte LP in 2022.

Ebb & Flow:
Op ‘Ebb & Flow’ staan 11 sferische instrumentale songs die zich het beste laten omschrijven als moderne blues met soms een vleugje jazz of rock.
“Ik haal ontzettend veel voldoening uit mijn werk als sideman. Daarnaast heb ik er altijd van gedroomd om zelf iets te creëren. De afgelopen jaren voelde ik steeds meer de urgentie om mijn verhaal te vertellen en muziek is daar voor mij de perfecte manier voor. Ik heb 11 uiteenlopende instrumentale songs geschreven en opgenomen een groep bevriende muzikanten.

Met ‘Ebb & Flow’ laat ik ook een kant van mezelf zien die veel mensen nog niet kennen. Ik hoop dat mijn muziek mensen kan raken zoals muziek mij kan raken”.

Website: https://maartenouweneel.com/

Tracks:
01. Winter Tree
02. Lighthouse View
03. Saint Izaire
04. Autumn Rain
05. The Roaring Twenties
06. Turbulent Climb
07. Summer Daze
08. Swimming Against the Tides
09. Below the Surface
10. Keesje’s Lullaby
11. Ebb & Flow

Credits:
Ferry Lagendijk: Hammond Organ on track 1,2 3, 4, 5, 6, 7, 8 ,9
Rhodes on track: 1,4
Philicorda on track 6
Nicky Hustinx: Drums on track 1,2, 4, 7
Willem Smid: Drums on Track: 3, 5, 8
Arie Verhaar Drums on track 6, 9
Sophie van Schaik: Bass on track 1, 2, 4, 7
Jens Dreijer: Bass on track 3, 5, 8
Rogier Hemmes: Bass on track 6, 9
Eric Vloeimans: Trumpet on track 3
Tom Beek: Saxophone on track 6, 9
Annelieke Marselje: Strings on track 2
Maarten Ouweneel: Guitar on all tracks
Kees Ouweneel: Vocals, purring on track 10
All music by Maarten Ouweneel

Produced by Rogier Hemmes & Maarten Ouweneel
Recorded and mixed by Rogier Hemmes @Okapi Recordings in Rotterdam
Mastered by Masterenzo
String arrangement by Ferry Lagendijk
Photography & Artwork by Aricia Bouman